Hirdetés

Kamu volt a 6 éves Call of Duty streamer kibannolása

|

Egészen egyedi hír ez a nézővadász műbalhék korában, de csak a figyelemfelkeltés kedvéért történt az egész CoD botrány.

Hirdetés

Emlékeztek még RowdyRoganre? Egy három éves kora óta aktívan játszó srácról van szó, aki a FaZe Clan játékosaival profin tolja a Call of Duty: Warzone-t, sőt édesapja segítségével folyamatosan streameli is azt a Twitchen.

A kontrollerrel mesterien bánó lurkó nagy népszerűségre tett szert az interneten, azonban pár napja végigsöpört a hír a világhálón, hogy a legfiatalabb Call of Duty streamer bant kapott. Sokan arra gyanakodtak, hogy a zsenge kora miatt léphetett az Activision vagy a Twitch, azonban a megoldás ennél jóval prózaibb: csak megjátszott volt az egész.

A PC Gamer szúrta ki, hogy miután RowdyRogan bejutott a Faze 5 verseny utolsó 20 végzőse közé, egy kihívás keretében kellett egy vírusvideót készítenie. A kifejezés jelentését az édesanyja magyarázta el neki, majd megkérdezte tőle, hogy van-e valami ötlete, mire a fiú a bannolást dobta be. Bejött.

Hirdetés

A videóban felbukkanó tiltásüzenet természetesen nem volt valódi, és Rogan is csak úgy tett, mitnha az apja karjaiban sírna, valójában kamu volt minden, hogy sikerüljön a Faze finalistákat megcélzó kihívása. A víruskampány végül olyannyira jól sikerült, hogy a #FreeRogan hashtag igencsak nagyot ment és többen is az Activisiont kezdték el hibáztatni a tiltás miatt. 

A vírusvideó tehát lényegében annak érdekében készült, hogy RowdyRogan és szülei megmutassák a Faze számára, hogy mire képesek. A kihívással kapcsolatban a Faze elnöke, Lee Trink elmondta a PC Gamernek: azt is felmérik, hogy a döntősök mit választanak és hogyan viszonyulnak a kihíváshoz, mivel nemcsak a kvantitatív eredményeket veszik figyelembe.

A céljuk a tehetségek támogatása, de hogy egy hatéves gyerek ebben való részvétele mennyire jó ötlet egy minimum kétszer ilyen időseknek szánt videojátékon keresztül, azt nem a mi reszortunk eldönteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)