Hirdetés

A Konami kóddal ünnepli Kanada a 150. évfordulóját

|

Hogyan is lenne humorosabban megünnepelni egy ország évfordulóját, mint régi cheat kódokkal?

Hirdetés

A 2017-es év különleges a kanadaiak számára, ugyanis az ország idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Természetesen rengeteg dologgal emlékeznek meg erről, többek között egy új 10 dolláros bankjegyet is bevezetnek, amely az ország négy legfontosabb történelmi személyiségét ábrázolja.

Viszont az egészben nem is ez a legérdekesebb, hanem az a weboldal, amelyen megnézhetjük az új bankjegyet, ugyanis ha a Bank of Canada hivatalos oldalán beütjük a Konami kódot, akkor bizony egy kedves kis meglepetésben lesz részünk.

A Konami kód ugye a világ egyik leghíresebb csalása, amivel anno a kíméletlenül nehéz Contrában lehetett extra életeket nyerni, mostanra pedig világszerte megtalálható különféle játékokban, egyfajta easter eggként.

Ha esetleg valaki nem emlékezne vagy nem tudná fejből, akkor a Konami kód az alábbi: fel, fel, le le, balra, jobbra, balra, jobbra, B, A. Nyilván eredetileg kontrollerre találták ezt ki, de billentyűzeten a betűkkel tökéletesen helyettesíthetőek a B és A gombok. Próbáljátok ki, ha már ennyire leleményesen a Konami kódot tették bele a mókába.

Verset is kapnak, megérdemlik:

Hé, haver, van egy kis apród?
Nincs, de itt a Konami kód
Próbáld csak ki, hullik majd a pénz
Bár hozzá nem érhetsz, jobb híján csak nézd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)