Hirdetés

A Discord közössége buktatta le a kanadai gyilkost, aki megölte saját családját

|

Jó előre elmondta online barátainak, hogy mit tervez, de senki sem vette komolyan.

Hirdetés

Egy Maroon Ayoub nevű Discord-felhasználó meglehetősen furcsa üzenetre ébredt július 28-án. Menhaz néven futó barátja (akivel a való életben még sosem találkoztak, online közösségekben viszont már 2005 óta együtt játszottak) ugyanis azt írta neki, hogy megölte saját családját. Nem Maroon Ayoub volt az egyetlen, aki aznap ilyen üzenetet kapott, Menhaz több online barátjának is beszámolt arról Discordon, hogy milyen szörnyűséget tett. 

Hirdetés

Ő ugyanis egy 23 éves kanadai srác (valódi neve Menhaz Zaman), aki júliusban tényleg meggyilkolta saját családját az otthonukban. Az esetnek voltak előjelei, Menhaz videojátékos barátai csak az online térben ismerték őt, így azt feltételezték, hogy az egyébként is gyakran trollkodó és sötét humorú fiatalember nem gondolja komolyan azt, hogy megöli családját, majd saját magát is - pedig ezt idén március óta többször is hangoztatta. A gyilkosságokat jó előre kitervelte, még a dátumot is előre elmondta Discordon a barátainak, de senki sem vette komolyan. Július 25-én azt írta, hogy valaki rájött a tervére, így gyorsan cselekednie kell, majd nem hallatott magáról. Két nappal később feltűnt egyik barátjának a nagy csend, ekkor rá is írt Menhazra, és megkérdezte, mi van vele. Válaszul anyja és nagymamája véres tetemének képét küldte el és hozzátette, húga is hamarosan hazaér, akire hasonló sors vár. Nem sokkal később ezt a gyilkosságot is dokumentálta és fotóval bizonyította a Discordon. Barátai már ekkor megpróbáltak közbelépni, de nem tudták megakadályozni azt, hogy az ezek után hazaérő apa is áldozatául essen. 

Végül tehát édesanyját, nagymamáját, lánytestvérét és apját is megölte. Egy Discordon elküldött üzenet alapján azt állította, csak akkor maradt abba a remegése, mikor apjával is végzett. A discordos baráti társaság ezután összefogott, és nyomozásba kezdett. A srác Skype fiókja segítségével kiderítették, hogy Toronto városa közelében lakhat. A gyilkos hirtelen ötlettől vezérelve ekkor elkezdett pénzt küldözgetni barátainak, mondván neki már nem lesz rá szüksége. Paypal fiókja segítségével sikerült ekkor a lehető legpontosabban beazonosítani őt. A barátok értesítették a rendőrséget - a hatóságoknak ugyanis ezidáig semmiféle tudomásuk nem volt a történtekről. Menhaz elvileg azt tervezte, hogy a mészárlás után meglátogatja ex-barátnőjét is, szóval lehet, hogy ezt a gyilkosságot legalább sikerült megakadályozni. A gyilkos még Discordon elköszönt barátaitól, mielőtt ő maga nyitott ajtót a kiérkező rendőröknek. 

Az ügyet részletesen a Vice cikke tárta fel, amelyben több említett discordos beszélgetés részlete is megtalálható. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)