Hirdetés

Ki is ez a Travis Scott, aki a Fortnite eddigi legnagyobb koncertjét adta?

|

Egyáltalán miért van az, hogy világhírű, többmillió rajongóval rendelkező zenészek egy játékban lépnek fel, és miért tették ezt már a karantén előtt?

Hirdetés

Szerencsére a világ 2020-ra már eljutott oda, hogy a videojátékokat a társadalom nagy része nem pattanásos, napallergiás gyerekek magányos kikapcsolódásának vagy az ördög eszközének tartja. Ebben szerepet játszott az Egyesült Államokban a popkultúra részévé váló Call of Duty, a mobiljátékok rohamos, széleskörű elterjedése, valamint a Fortnite is, ami a legfrissebb adatok alapján 350 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, és egy ilyen magas számra már a leginkább konzervatív szórakoztatóipari menedzserek is felkapják a fejüket. Láttunk már jobban és gyengébben sikerült kollaborációkat is - gondoljunk csak arra, amikor a 2016-os EA Play-en Snoop Dogg cigivel a szájában játszott a Battlefield 1-gyel, Zac Efron meg úgy nézett ki, mint aki átesett egy liszttel teli asztalon, persze mindenki sejtette, hogy nem a pékek standjáról érkezett. Ugyanakkor az, amit az Epic Games csinál, határozottan ártalmatlan, sőt, a jelenlegi helyzetben különösen értékes és előremutató.

Hirdetés

Egészen csodálatra méltó, ahogy a Fortnite: Battle Royale-ban a csapat újra és újra olyan ötleteket valósít meg, amihez hasonlót nem nagyon láttunk az iparban.  A folyamatosan változó játéktérrel, az apró utalásokkal kezdődött minden, aztán tavaly októberben a fekete lyukkal csúcsosodott ki, amit hosszú órákon át izgatottan figyelt a világ, a legnépszerűbb játékos, Ninja még Lady Gagával is szópárbajt vívott a Twitteren. Ninja volt az egyébként, aki Drake-kel csapatot alkotva streamelt, és ezzel akkor csúcsot állított be a műsort egyszerre nézők számát tekintve.

Az Epic Games először 2019. februárjában szervezett koncertet a Fortnite-ban, akkor Marshmello adott élőben egy tízperces műsort több mint 10 millió embernek. Most azonban jött valaki, aki még nagyobb érdeklődést vonzott:

Travis Scott előadása során 12,3 millióan léptek be a játékba, és rengetegen figyelték a streameket is.

Néhányatokban felmerülhetett a kérdés, hogy ki az a Travis Scott, és miért ekkora sztár, amiért nem hibáztatunk titeket; mások a zenei ízlések, nem mindenki követi a popipar alakulását, és még ha a rádióban halljátok is az épp népszerű előadók számait, akkor sem biztos, hogy össze tudjátok kötni az ismert dallamokat a nevekkel. Azért vagyunk, hogy segítsünk.

A rapper először 2012-ben tűnt fel a színen, miután az ismert zenész-producer, T.I. felkarolta, és már 2013-ban jelölték a BET Hip Hop Awardson Owl Pharaoh című mixtape-jét. Első albuma 2015-ben jelent meg Rodeo címmel, a második pedig egy évvel később követte: a Birds in the Trap Sing McKnight a Billboard 200-as lista első helyét foglalta el.

Akkor már olyan népszerű volt, hogy turnéja során, New Yorkban és Los Angelesben pótelőadásokat hirdettek meg a teltház miatt, és fellépett vele Kanye West, Chris Brown, valamint Birdman is. Legnagyobb slágere, a Drake-kel közös Sicko Mode 2018-ban jelent meg, ami a Billboard Hot 100-as listájának élére szökött. 2019-ben a Trónok harcához kapcsolódóan, The Weeknddel és SZA-val együtt elkészítette a Power is Powert, majd ugyanebben az évben megjelent Netflixen a Look Mom I Can Fly című, az életéről szóló dokumentumfilm.

A Fortnite-os koncertje, az ASTRONOMICAL egyébként azért is érdekes volt, mert korábbi slágerei mellett ott debütált új dala, a Kid Cudival közös The Scotts, amihez aztán a játék segítségével klip is készült, ezt érdemes megnézni:

Az együttműködés itt még nem ér véget, mivel megjelent a Cactus Jack x Fortnite kollekció, amiben rövid ujjú pólók, kalapok, akciófigurák és egy NERF-puska is megtalálható.

A hétvégén egyébként Dillon Francis, Steve Aoki és deadmau5 avatták fel a Party Royale-t, a minijátékokkal teli, erőszakmentes, kikapcsolódást nyújtó új módot, és biztos, hogy nem ezek voltak az utolsó virtuális fellépések.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)