Hirdetés

Kiakasztotta játékosokat a Dying Light 2 legutóbbi javítása

|

Az 1.2-es patch nerfelt egy közkedvelt tárgyat, a fejlesztők máris visszatáncoltak.

Hirdetés

A február elején megjelent Dying Light 2 Stay Human minden hibája ellenére is élvezetes játék lett, azóta pedig szépen foltozgatja a fejlesztő Techland csapata, így ha kicsit is érdekel a zombis téma, érdemes adnod neki egy esélyt.

Az ingyenes next-gen frissítés mellett nemrég futott be az 1.2-es patch is, ami egy sor technikai és játékmechanikai fixet ígért a ragdoll fizikától a küldetéseket érintő problémákon át az alvást ellehetetlenítő bugig. A javítás leírásából viszont hiányzott egy fontos változtatás, ami hideg zuhanyként érte a játékosokat, nem elhanyagolható felháborodást okozva.

Hirdetés

A Techland ugyanis nerfelte a Korek Charm nevű fegyvermodot, amivel effektíve ki lehetett játszani az eszközök amortizációját. Hogy értsük a lépés jelentőségét: a Dying Light 2 normál, strapabírásra fókuszáló fegyvermodjai 50 állóképességi pontot adnak, a Korek Charm viszont 500-at, így a gyakorlatban szinte elpusztíthatatlanná teszi az aprításhoz használt szerszámokat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem csoda hát, hogy alapkellék lett a játékosok körében, a fejlesztők viszont inkább easter eggnek szánták, semmint a Dying Light 2 központi elemének. Az 1.2-es patch után a Korek Charm már csak 300 állóképességi pontot ad, ráadásul az elkészítéséhez is több alapanyag (666 scrap) szükséges.

A közösség persze nem fogadta jól a dolgot, a zúgolódást érzékelő Techland pedig mindössze néhány  órával a javítás élesítése után közölte, hogy a következő frissítésekben helyrerázzák a Korek Charmot, mivel csak gyengíteni akarták egy kicsit, nem pedig lenullázni a tárgy szórakoztató faktorát.

Erre viszont csak azt követően került sor, hogy Tymon Smektala, a játék vezető tervezője kissé kínos helyzetbe hozta magát. Az első panaszokra reagálva ő még tagadta a Korek Charm nerfelését, majd a Twitteren igyekezett magyarázni a helyzetet. Bejegyzésében azt írta, hogy nem volt tudomása a változtatásról, és hogy megpróbálja visszaállítani, egyúttal több értelmet is adva neki. Smektala ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy ez csak egy easter egg, nem a hivatalos javítási módszer.

Ti hogy álltok a Dying Light 2-vel? Nektek is fájt a Korek Charm nerfelése?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)