Hirdetés

Kibertámadás érte CD Projekt Redet, meg is zsarolták a Cyberpunk 2077 fejlesztőit

|

Megszerezték elvileg a hackerek a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 forráskódjait is.

Hirdetés

Saját Facebook- és Twitter-oldalán számolt be a CD Projekt Red arról, hogy hackerek törték fel a cég rendszereit. Komoly kibertámadásról van szó, melynek elkövetői állításuk szerint megszerezték a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent és a The Witcher 3 még kiadásra váró, felújított változatának forráskódjait. 

A hackerek feltörtek több eszközt (ezeket egyből le is kódolták, így most nem férnek hozzájuk a dolgozók, bár az itt tárolt adatokat több mint valószínű, hogy biztonsági mentésekből vissza tudják majd nyerni), hozzáférést nyertek a CDPR belső rendszereihez, innen pedig értelemszerűen adatokat is megkaparintottak. Elvileg ezek kimerülnek forráskódokban és belsős dokumentumokban, a játékosok személyes adataihoz nem jutottak hozzá - legalábbis ezt feltételezi a lengyel cég az alábbi bejegyzésben.

Hirdetés

Saját közleménye mellett a hackerek zsarolásának teljes szövegét is publikálta a Facebookon és Twitteren a CDPR, egyúttal leszögezték, nem engednem semmiféle zsarolásnak, nem fognak fizetni azért, hogy biztonságban tudják a cég adatait.

A támadók elvileg kompromittáló dokumentumokat is szereztek, amelyeket ki fognak adni az újságíróknak, az említett forráskódokat pedig eladják vagy egészen egyszerűen közzéteszik abban az esetben, ha a CDPR nem teljesíti követeléseiket - márpedig a jelek szerint nem fogja. 

A CD Projekt Red természetesen megtette az ilyenkor szükséges lépéseket és értesítették az illetékes hatóságokat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)