Hirdetés

Kicsoda a Call of Duty: Black Ops - Cold War első előzetesében szereplő Jurij Bezmenov?

|

Jurij Alekszandrovics Bezmenov Amerika-párti és antikommunista előadásairól vált ismertté, a 2020-as Call of Duty: Black Ops első kedvcsináló videójában egy vele készített interjú részleteit láthattuk.

Hirdetés

Tegnap éjjel egy rövidke teaser trailer leleplezte az idei új CoD-ot, immár teljesen bizonyos, hogy Call of Duty: Black Ops - Cold War címmel kapjuk meg az új részt, ami a hidegháború korszakába repít bennünket vissza. Az esti órákban közzétett előzetes elárulta, hogy a játék valós eseményeken alapul majd, ehhez pedig tökéletesen passzolt az a megoldás is, hogy a videóban valódi interjúrészleteket játszottak be.

Hirdetés

A kérdéses interjút pedig nem más, mint Jurij Alekszandrovics Bezmenov orosz születésű újságíró, nem mellékesen KGB-informátor adta. Bezmenov 1939-ben született a Moszkva közvetlen szomszédságában található Mityiscsi városában. 17 éves volt, mikor felvették a Moszkvai Állami Egyetem Keleti Nyelvek Intézetébe, itt az indiai kultúrára és az indiai nyelvekre specializálta magát. Az egyetem elvégzése után a Novosztyi hírügynökségnél dolgozni gyakornokként egy Politikai Kiadványok nevű titkos osztályon.

Később Indiába utazott kiküldetésben, itt pedig nagyon megkedvelte az ország népét. Elkezdte hátráltatni a KGB érdekeit, végül annyira eltávolodott hazájától, hogy Kanadába emigrált. Nyugati élete során rengeteg Amerika-párti és antikommunista előadás tartott.

A Call of Duty: Black Ops - Cold War előzetesébe az alábbi interjúból ollóztak át részleteket a készítők. 

A Thomas David Schuman nevet használva Bezmenov könyveket írt az úgynevezett "felforgatásról", vagyis arról a folyamatról, hogyan lehet a háttérből irányítva szisztematikusan destabilizálni és tönkretenni egy teljes nemzetet. Bezmenov szerint a KGB tevékenységének mindössze 10-15%-át tette ki maga a tényleges hírszerzés, a többi energiát és erőforrást mint a felforgatásra összpontosították. 

Ha tovább akartok informálódni a témában, akkor érdemes megnézni Bezmenov nagyjából egyórás előadását is, ami az alábbi videón magyar feliratot is kapott. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)