Hirdetés

Kiderült az új Resident Evil film címe, és hogy miként kapcsolódik a játékokhoz

|

Félelmetes lesz, és teljesen szakít Kaptár filmszériával a következő Resident Evil adaptáció.

Hirdetés

Szédítő a gondolat - és nem csak azért, mert eszünkbe juttatja, hogy milyen sokat öregedtünk -, hogy már 25 éve velünk van a Resident Evil franchise. Shinji Mikami és Tokuro Fujiwara 1996-os túlélőhorrorja ugyan nem a műfaj legkorábbi darabja, de érdemei elvitathatatlanok. Azóta persze többször is megújult: pár epizód erejéig ellátogatott az akciójátékok világába, újabban pedig már belső nézetből hozza ránk a frászt.

És pontosan ez - vagyis a félelemkeltés a célja - Johannes Roberts rendezőnek, aki a Kaptár filmek eseményeitől teljesen elszakadva rebootolja a Resident Evilt. Roberts nem kisebb horrorikon munkásságát nevezte meg inspirációs forrásként, mint a legendás John Carpenterét. Külön kiemelte A Köd és A 13-as rendőrőrs ostroma klausztrofób hangulatát.

Hirdetés

Még jobb hír, hogy a Kaya Scodelario (Claire Redfield), Robbie Amell (Chris Redfield), Hannah John-Kamen (Jill Valentine), Avan Jogia (Leon S. Kennedy), Tom Hopper (Albert Wesker), Lily Gao (Ada Wong), Neal McDonough (William Birkin) Donal Logue (Chief Brian Irons), Chad Rook (Richard Aiken) és Marina Mazepa (Lisa Trevor) szereplésével forgatott reboot konkrétan a Resident Evil és a Resident Evil 2 sztoriját dolgozza fel. Vagyis az ismert karakterek egyik csoportja a Spencer kúriában, a másik pedig Raccoon City rendőrőrsén kerül szorongatott helyzetbe.

Végül pedig álljon itt a film végleges címe is, hiszen részben pont emiatt kattintottatok: Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Magyar fordítása még nincs, de ha az eddigi címadási gyakorlatot nézzük, akkor arra tippelnék, hogy Kaptár: Raccon City lesz majd. Remélem, tévedek.

A dolgok jelen állása szerint a Resident Evil: Welcome to Raccon City még idén mozikba kerül, egészen pontosan szeptember 3-án.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)