Hirdetés

Egy mai gyereknek az Apple II gépe kiakasztó (videó)

|

A mai technológiához szokott gyerekek birkóznak egy harmincéves géppel. De még mindig jobb, mint a Flappy Bird. Mármint a tesztelők szerint.

Hirdetés

A TheFineBros Youtube-csatorna alapvetően arra az ötletre épül, hogy emberek számukra idegen dolgokra adott reakcióit osztják meg, mindannyiunk szórakozására. Ezúttal a gyerekek voltak a soron, és egy régi, Apple II-es számítógép.

A 6-13 éves, modern, letisztult laptopokhoz, okostelefonokhoz, és grafikus operációs rendszerekhez szokott gyerekeknek persze leginkább a ma már sztenderdnek számító dolgok hiánya tűnt fel. Vérmérsékletüktől és technikai tudásuktól függően, de mindannyiukat kiakasztotta az előző évezred technikája.

Először legtöbbjüknek még a masina bekapcsolása is gondot jelentett, mivel az ehhez szükséges gomb a gép hátulján van. És mivel bármilyen szöveges parancs kiadása előtt egy reset gomb megnyomása szükséges, eleinte csupán értetlenül néztek a fiatalok, hogy bár hevesen csépelik az öreg klaviatúrát, a képernyőn bizony nem történik semmi.

Arról már nem is beszélve, hogy a matematikai műveletek végrehajtása előtt a látszólag sehogyan sem kapcsolódó "Print" parancsot kell kiadni. A floppyról betöltött, monokróm játékról elég pozitív vélemények születtek (ez volt talán a legszórakoztatóbb az egészben számukra): a kilencéves Dash értékelte, hogy "Legalább működik", sőt, a vele egykorú Kacey szerint "jobb, mint a Flappy Bird!"

Titeket mivel lehetne legalább ennyire meglepni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)