Hirdetés

Kiderült az igazság a Killzone 2 hírhedt traileréről

|

Egy gamer dokumentumfilmes csapat legújabb munkája a Guerrilla Games munkásságát dolgozza fel, amiben a Killzone 2 valós időben renderelt videónak mondott, ám a valóságban ettől távol álló traileréről is lehullott a lepel.

Hirdetés

Danny O' Dwyer kiváló játékos dokumentumfilmjeit, a NoClip szériát korábban is ajánlottuk nektek, ahogy a legújabb rész megtekintését is csak javasolni tudjuk. Ebben a Guerrilla Games csapatát faggatta ki elsősorban a Horizon Zero Dawn fejlesztéséről, de a holland stúdió múltjából is előkerült néhány érdekes történet.

Hirdetés

Ezek közül a legérdekesebb talán a 2005-es E3-ról szól, ahol a Killzone 2 is bemutatkozott egy látványos videóban, amiben a kor technikai színvonalához képest lenyűgöző füst- és robbanáseffekteket láthattunk. Mint kiderült, ez egy eredetileg csak a Guerrillán belüli használatra szánt koncepciós videó volt, amiben azt próbálta szemléltetni a csapat, milyennek képzelik el a belső nézetes akciójátékok jövőjét a következő konzolgeneráción, ami akkor a PlayStation 3-at jelentette számukra.

Amint a dokumentumfilmben Angie Smits, a Guerrilla egyik vezető producere elmesélte, a csapat emiatt nagyon is meglepődött, mikor a videót az E3 színpadán látták viszont. Ráadásul a PlayStation egyik akkori vezetője, Ken Kutaragi azt állította, a videót valós időben renderelték egy PlayStation 3-on, amire a holland stúdiónak esélye sem volt, hiszen csak a kiállítás előtt nem sokkal kapták meg a fejlesztői készletet.

"Otthon figyeltük mindezt egy »Nem!« felkiáltással. »Mit mondott? De hát ez nem igaz!« Azt hittük, senki nem fogja elhinni, hiszen nyilvánvalóan előre renderelt videó volt, de aztán megnéztük, mit írnak a neten és nagyon sokan elhitték, hogy valódi volt"

- emlékezett vissza Smets.

A Guerrilla ennek ellenére később is megvédte a mundér becsületét és azt állították, "nem volt hamis" a trailer. Emellett sok más érdekességet tudhattok meg az alábbi teljes videóból a Guerrilla munkásságáról, ha van időtök, mindenképp nézzétek meg!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)