Hirdetés

Kim Kardashian porig égetné a Robloxot, miután a „szexvideóját” reklámozták a játékban

|

A Roblox Corporation már bannolta is a hirdetés mögött álló felhasználót.

Hirdetés

Sokan pezsgőt bontottak, amikor 20 évad és 271 epizód után tavaly véget ért a Kardashian-család valóságshowja, a 2007-ben indult Keeping up with the Kardashians, de nem lehetett tartós az "ellendrukkerek" öröme, mivel a família már vissza is tért egy új realityvel, ezúttal a Hulu streaming paltformon.

A simán csak The Kardashians címen futó műsor április 14-i nyitánya pedig kisebb botrányt kavart a 30 millió játékossal bíró Roblox körül, ami az egyik felhasználó bannolásához vezetett.

Hirdetés

Az epizód egyik jelenetében Kim Kardashian fia, Saint egy iPaddel a kezében rohant az anyjához, és nevetve mutatott valamit a kijelzőn. A celebdívát szemmel láthatóan felkavarták a látottak, s miután a gyereke közölte vele, hogy ez egy játék, Kardashian azt mondta, hogy "ha ez egy játék a nevemmel és a képemmel, akkor bepereljük őket".

Ezt követte a magyarázós rész, amiből kiderül, hogy Saint egy játékbeli hirdetéssel találkozott, ami Kardashian sírós arcával illusztrálva eddig nem látott felvételeket ígért a sztár 2002-es (de csak 2007-ben nyilvánosságra került) szexvideójához. Ilyen hirdetéseket bárki létrehozhat a Robloxon belül kreált játékaihoz (az ún. élményekhez), a felhasználók pedig általában minél figyelemfelkeltőbb szövegeket próbálnak megadni.

"Az utolsó dolog, amit anyaként szeretnék, hogy a múltam húsz évvel később is előkerüljön."

- mondja Kardashian, az epizód végén pedig a Robloxra célozva úgy fogalmaz, hogy minden ideje,  pénze és erőforrása megvan rá, hogy "'a kib*szott porig égesse őket". A játékot gondozó Roblox Coporation azóta kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy a hirdetésben emlegetett videó sosem volt a platformon, és hogy a gyors beavatkozásnak hála csak nagyon kevesen látták a szexvideós szöveget. Az ezzel reklámozott élményt és az alkotót pedig szintén bannolták a játékból.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hogy tényleg lesz-e bírósági folytatása a sztorinak, az egyelőre nem tiszta, de annyi bizonyos, hogy sikerült némi plusz hírverést generálni Kardashianék új műsorának. A Roblox egyébként már többször is botrányba keveredett a platformon terjedő szexuális tartalmak miatt, a felhasználó tábor fele ugyanis 13 év alatti, a moderátorok pedig nem igazán tudnak lépést tartani a szabályszegőkkel.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)