Hirdetés

Kínában este 10 után nem játszhatnak a 18 év alattiak, és addig is maximum másfél órát

|

Kedden lépett életbe a törvény, aminek célja a függőség visszaszorítása, a látás romlásának megakadályozása.

Hirdetés

A kínai vezetés abban hisz, hogy szigorú szabályokon keresztül vezet az út a boldogsághoz, és mivel az ország a játékipar egyik legjövedelmezőbb piaca, a videojátékhasználatot is igyekeznek felügyelet alatt tartani.

Hirdetés

A New York Times arról számolt be, hogy Kínában kedden hatályba lépett egy törvény, mely megtiltja a 18 év alattiaknak, hogy este 10 és reggel 8 között játsszanak, és napi szinten nem tölthetnek másfél óránál többet játékkal, kivéve hétvégén, amikor 3 óra a megengedett. Regisztrálni csak valódi névvel és azonosító okmánnyal lehet. Ettől azt remélik, hogy a videojátékfüggőséget vissza tudják szorítani, valamint csökkenthetik a rövidlátás kialakulásának kockázatát, és javulhat a fiatalok iskolai teljesítménye.

Mivel a kínaiak elképesztő pénzeket adnak ki mikrotranzakciókra, ezt is korlátozni kívánja az állam. Kortól függően kb. 8400 és 17000 forint közti összeg lehet a havi maximum, amit játékbeli tárgyakra szánhatnak az egyének. Az iparág képviselői egyébként már számítottak erre a szabályozásra, több játékban már egy ideje él a korlátozás.

Ti mit gondoltok, lesz ennek pozitív hatása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)