Hirdetés

Kínában kötelező lesz valódi névvel regisztrálni online játékokra

|

A kormány még mindig úgy látja, a fiatalok túl sokat játszanak, ezért újabb lépéseket kíván tenni ennek visszaszorítása érdekében.

Hirdetés

Kína a játékipar egyik legnagyobb piaca, a mobiljátékokból származó bevételek jelentős részét ottani játékosok dobják össze, még úgy is, hogy a kormány nem engedélyez mindent, és igyekszik szigorúan felügyelni a fiatalok online tevékenységét. Szeptembertől életbe lép egy új rendszer, melynek keretében kötelező lesz valódi neveket használva játszani ahelyett, hogy becenévvel vagy gamertaggel lépnének be a játékosok.

Hirdetés

Ezzel az a hatóságok elsődleges célja, hogy még jobban szabályozzák, a kiskorúak mikor, mit, és hogyan játszanak, csökkentve ezzel a függőség kialakulásának esélyét, a látásromlásra való hajlamot, valamint javítva a tanulmányi eredményeket.. A jelenleg életben lévő szabályok szerint a 18 év alattiak hétköznap legfeljebb 90 percet tölthetnek játékkal, kizárólag reggel 8 és este 10 között.

A Tencent és a NetEase egyébként már használ hasonló rendszert, az Arena of Valor például arcfelismerést kér a bejelentkezéshez. Kíváncsian várjuk, milyen lépések következnek még, és azok milyen hatással lesznek a játékiparra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)