Hirdetés

Gamerként egyikünk sem szeretne Kínában gyerek lenni, drákóian szigorú az új szabályozás

|

A kínai kormány minimalizálta a naponta játékkal tölthető időt, ráadásul vannak napok, amikor nem is játszhatnak a kiskorúak.

Hirdetés

Manapság rengeteg olyan videojátékkal találkozni, amelyet online, másokkal együtt játszva pörgethetünk, és néha elég komoly mennyiségű időt szükséges rászánnia az embernek egy-egy ilyen alkotásra, ha komolyabb szintre szeretne eljutni benne. Gyakran a játékostáborok felépítése is meglehetősen színes, hiszen általában szó szerint kicsik és nagyok is becsatlakozhatnak a mókába, azonban az előbbi csoport mozgásterét elég komolyan lekorlátozták nemrég a világ legnépesebb országában.

A kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal, vagyis a GAPP által bemutatott új szabály szerint a kiskorúak péntekenként, hétvégenként, valamit ünnepnapokon kizárólag egyetlen órát tölthetnek el online játékokkal.

Hirdetés

Ráadásul a kijelölt napokon is csak este 8 és 9 óra között szabad ilyesmivel elütniük az időt a 18 év alatti fiataloknak. Erre az intézkedésre elvileg azért van szükség, mert a kormány tart a játékfüggőség kialakulásától. A játékszolgáltatóknak ezért tilos is a meghatározott időszakokon kívül bármilyen formában lehetőséget biztosítaniuk a fiataloknak az online játékra, illetve fel kell állítaniuk egy olyan rendszert is, amivel ellenőrizhető a valódi személyazonosság. Az új szabályok betartása érdekében pedig a GAPP fokozza majd az érintett vállalatok ellenőrzésének gyakoriságát és hatékonyságát.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)