Hirdetés

Kinecttel védi a két ország közötti határt a dél-koreai hadsereg

|

Minek költenél méregdrága védelmi rendszerekre, ha egy ügyes programozó és egy Kinect kombinációjával bombabiztos határfigyelőt készíthetsz? - gondolta a dél-koreai hadsereg.

Hirdetés

Tudjuk, hogy az Észak- és Dél-Korea között húzódó határ az egyik legerősebb a világon. Azt is tudjuk (vagyis hallottuk a tévében, láttuk az interneten, olvastuk az újságban), hogy az ország két hadserege nem sajttal gurigázik, a gyorsreagálású hadtest bármikor akcióba lép, ha valamilyen veszély fenyeget.

Olykor azonban van hogy nem a többmilliárdos, a föld alatti bunkerekben éjjel-nappal szorgoskodó tudósok által kifejlesztett katonai technológiák vezednek eredményre. Egy autodidakta Dél-Koreában élő fiatal programozó, Jae Kwan Ko kifejlesztett egy szoftvert, ami tavaly augusztus óta a Kinectet használva figyeli a két ország közötti demilitarizált övezetet. A rendszer felismer mindent, ami a zónába jut, és képes különbséget tenni állatok és emberek között. Ha embert lát, értesíti a legközelebbi támaszpontot. Ennyi részletet tudunk róla, de félnénk is, ha többet tudnánk. A programot Ko továbbfejleszti, később testhőmérsékletet és szívverést is tud majd mérni, ezt már valószínűleg az Xbox One-os kamerával. Az Xbox One egyébként még nem kapható Dél-Koreában. Sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)