Hirdetés

Kinyírta a speedrunokat az Elden Ring legutóbbi frissítése

|

A jelek szerint új módszerek után kell nézniük a speedrunnereknek.

Hirdetés

Amekkora felhajtás van körülötte, ezen a ponton valószínűleg már a szentinelézekhez is eljutott a híre, hogy az Elden Ring remekül sikerült, a FromSoftware valódi gyöngyszemet alkotott a Lands Between barátságtalan vidékére kalauzoló játékkal.

Az elképesztő ütemben fogyó produkciónak hamar nekiestek a speedrunnerek is: először egy 3 óra alatti  rekord futott be, aztán áttörték az 1 órás határt is, jelenleg pedig 28 perc 59 másodperc jelenti a bármilyen százalékon való teljesítés világrekordját. A továbbiakban azonban elmaradhatnak a szenzációs csúcsdöntések, a legutóbbi frissítés ugyanis alaposan megkavarta a dolgokat.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a V1.03-as verzió egy egész vaskos csomagot hozott, ami nem csak egy új NPC-t és új küldetéseket pakolt a játékba, de a térképet is sokkal hasznosabbá tette. A konkrét újdonságok és a kötelező javítások mellett pedig az egyensúly is átesett némi finomhangoláson, ami húsba vágónak bizonyult a speedrunnerek számára.

A jelenlegi csúcstartó, Distortion2 a Twitteren sírta el bánatát, hogy a Hoarfrost Stomp Ash of War (az Ashes of War-rendszer vette át a Wapon Artok helyét, lásd tesztünket) sebzésének nerfelése és a casteléshez szükséges várakozási idő meghosszabbítása kinyírta a speedrunokat.

A Hoarfrost Stomp azért volt kulcsfontosságú a rekordokhoz, mert már a játék elején begyűjthető, és egy egész erős távolsági sebzést ad, ami ráadásul a támadási animációkat is képes megzavarni. Ezzel remek szolgálatot tett a speedrunnereknek, akik jellemzően gyenge karakterekkel rohannak végig a játékon.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A közösséget ismerve mi azért még nem temetnénk a rekordokat, hiszen a speedrunnerek már számtalanszor bizonyították, hogy mindig van egy újabb, felfedezetlen kiskapu, egy még kifinomultabb trükk, amire addig senki sem gondolt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)