Hirdetés

Kiszabadították a 13 éves kislányt, aki a Robloxban ismerte meg elrablóját

|

Egy 33 éves férfit tartóztattak le a hatóságok, miután elrabolta a kislányt, akivel előtte a Robloxon keresztül beszélt.

Hirdetés

Régóta küzd a túlnyomórészt egészen fiatal gyerekek által játszott Roblox azzal, hogy egyes felnőttek szexuális tartalmaknak teszik ki őket, illetve pedofilok próbálnak beszédbe elegyedni velük a játékban. Hiába igyekeztek szűrőket beépíteni a fejlesztők, nem sikerült kívül tartaniuk a helytelen tartalmakat. Egy friss beszámoló szerint pedig sajnos egy szexuális ragadozó is ki tudta használni, hogy a platformon keresztül fiatalokat ér el.

Georgia állam egyik megyei rendőrkapitánysága nemrég sajtótájékoztatót tartott, amiből kiderült, hogy március 1-jén letartóztattak egy 33 éves, gyermekrablással, nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt férfit. A rendőrség közlése szerint Howard Graham február 18-án beszélt először a Robloxon keresztül 13 éves áldozatával, majd meggyőzte, hogy menjen vele, mikor találkoznak. Így két nappal később meg is jelent a kislány és családja Kansasban található otthonánál, ahonnan az autójával kilencszáz mérföldre lévő saját lakóhelyére vitte a gyermeket.

Hirdetés

Az elkövetkezendő napokban a rendőrség tájékoztatása szerint Graham több alkalommal szexuálisan bántalmazta a gyermeket, aki szintén a Roblox rendszerén keresztül tudta megosztani édesanyjával egy bolt címét, ahol elrablójával jártak. Ezt követően sikerült kinyomozni az emberrabló hollétét és letartóztatni.

"Igazán szerencsések vagyunk, hogy megtaláltuk ezt a fiatal lányt, és még életben volt"

- mondta a rendőrség szóvivője.

Noha ebben a konkrét ügyben a hatóságok nem vették fel a Roblox készítőivel a kapcsolatot, a sandbox játék mögött álló stúdió szóvivője szerint minden tőlük telhetőt megtesznek a gyerekek védelméért.

"Fáradhatatlanul küzdünk a szexuális ragadozók ellen a platformunkon. Szigorú biztonsági rendszereink vannak, és több ezer főből álló moderátori csapatunk, akik betartatják a Roblox szigorú közösségi irányelveit, beleértve a zéró toleranciát a szexuális tartalmakkal kapcsolatban. Ugyan a hatóságok ebben az esetben nem vették fel velünk a kapcsolatot, mindig együttműködünk a bűnüldöző szervekkel, és időben jelentünk minden gyanús viselkedést a megfelelő szervezeteknek"

- közölte a Roblox Corporation munkatársa, James Key. Úgy tűnik, minden esetben sajnos nem tudnak elég figyelmesek lenni, és a napi közel 55 millió felhasználó között zajló interakciók közül egy ilyen tragikus véget ért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)