Hirdetés

Kiszivárgott a Watch Dogs: Legion forráskódja

|

Van némi irónia abban, amikor egy ismert hackercsoport szivárogtatja ki a hackercsoportokról szóló játék forráskódját.

Hirdetés

A videojátékok forráskódjai rengeteg fontos információt tartalmaznak, melyeket a stúdiók féltve őriznek. A Ubisoftnak most azonban fájhat a feje, ugyanis az Egregor nevű hackercsapat szerezte meg a frissen megjelent Watch Dogs: Legion forráskódját és szivárogtatta ki azt az internetre. Ez volt az a csapat, mely korábban a Crytektől lopott el kényes információkat.

Hirdetés

Az alapvetően zsarolóvírusokkal üzérkedő, meglehetősen kétes megítélésű csapat, most valamilyen kifacsart Robin Hood szerepét szeretné magára ölteni, és elkezdték "kifosztani" a nagyobb fejlesztőstúdiókat. A Crytek után a Ubisoft belső hálózatához fértek hozzá, innen pedig megkaparintották a Watch Dogs: Legion forráskódját. 

A fájlok 560 GB-ra rúgnak, ezeket pedig teljes egészében közzétették az interneten. Noha közvetlenül nem okoztak anyagi kárt a Ubisoftnak, a kiszivárgott kód alapján a crackerek sokkal könnyebben törhetik fel a játék másolásvédelmét, melyet ezidáig még nem sikerült kikezdeni. 

Emellett a forráskód segítségével a modderközösség is rászabadulhat a játékra, és tömegével készülhetnek hozzá a modok, melyek egyaránt átalakíthatják a játékmenetet, a teljesítményt vagy a grafikát.

Egyelőre nem tudni, hogy hányan jutottak hozzá kódhoz de a Ubisoftnál most valószínűleg nem veregetik meg a biztonságért felelősök vállát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)