Hirdetés

Kivágott tartalmakat találtak a The Last of Us Part II fájljai között

|

Fel nem használt dolgokat fedeztek fel a The Last of Us Part II fájljaiban turkáló adatbányászok.

Hirdetés

A jövő hónapban már két éve lesz, hogy a The Last of Us Part II megérkezett a boltokba, újfent bizonyítva a Naughty Dog kivételes tehetségét a lebilincselő élményekhez. Az ember könnyen azt hihetné, hogy ennyi idő után már nem tartogathat meglepetéseket a játék, az adatbányászat viszont ismét borította a papírformát.

A youtuber Speclizer nemrég megjelent videója egy kivágott karaktermodellt és Jackson városának bejárható prototípusát tárja fel előttünk, melyeket a fájlokban kutakodva sikerült előásni.

Hirdetés

Az 1:10-től látható Ellie elvileg egy időközben kivágott vaddisznóvadászos jelenetben szerepelt volna, amiről már a rendező Neil Durckmann is beszélt egy korábbi interjúban. A fejlesztés kései szakaszában törölt képsorok a gyilkolást elengedni képtelen Ellie küzdelmét szimbolizálták, aki a vadászat segítségével próbál megbirkózni a poszttraumás stressz szindrómájával. A kivágott karaktermodell négy lényegi ponton tér el a végső táncjelenetben látott változathoz képest: Ellie haja és ingujja le van engedve, illetve maga az ing sincs kigombolva, és más a mintája is.

Ennél azonban jóval izgalmasabb a 2:30-nál felbukkanó Jackson prototípus, ez ugyanis nem csak a városka kezdetleges állapotát mutatja meg (például Ellie és Dina hógolyócsatájának helyszínével), de bejárhatjuk benne a fent említett táncos jelenet díszletét is. A fejlesztés korai szakaszában ezt elvileg még egy irányítható részként képzelték el, ezért is születhetett meg ebben a formában.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ennél nagyobb felfedezésekre viszont nem igazán számíthatunk, Speclizer (akinek a TLOU-tartalmakra szakosodott Angel-gbc adta a tippet a kivágott Ellie-hez) rögzített kommentje legalábbis azt írja, hogy a The Last of Us Part II-ben nem sok kivágott tartalom akad. Cserébe a játék univerzuma még tartogat nekünk újdonságokat, a pletykák szerint ugyanis a Naughty Dog még az idén elhozza az első rész remake-jét, a Part II next-gen kiadását és egy multis spin-offot is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)