Hirdetés

Egy amerikai szenátor szerint nácik gyülekezőhelye lett a Steam, Gabe Newelltől vár válaszokat

|

És nem a Wolfenstein-játékokra gondolt a Valve-et számonkérő politikus, hanem az igazi nácikra.

Hirdetés

Mikor tiltja végre meg a Valve a Steamen található szélsőséges nézetek és tartalmak publikálását és terjesztését? Ezt kérdezte Gabe Newelltől levélben Maggie Hassan demokrata szenátor. A politikus szerint a platformon csak úgy hemzsegnek a neonácik, akik láthatóan szabadon ténykednek: témába vágó játékokat fejlesztenek, fórumokat és közösségeket tartanak fent, amelyekben a fehér felsőbbrendűséget és/vagy a nőgyűlöletet hirdetik.

Hassan szerint egyértelmű az összefüggés az online tartalmak (akár kommentek) és a való életben elkövetett erőszak között. Példaként a neonácik által előszeretettel használt 88-as számot hozta fel, amely a HH-ra, tehát a Harmadik Birodalom köszöntésére utal; ezt keresőszóként használva rengeteg valóban aggályos tartalomra bukkant a szenátor.

Hirdetés

Nem csak ő: a PC Gamer is megpróbálkozott a kereséssel, és végtelen mennyiségű neonáci csoportot és játékot talált. Igaz, bármennyire is ijesztő maga a jelenség, a Furry Hitler és a Sex with Hitler című játékokról nehéz elképzelni, hogy bárki ezektől válik neonácivá. A screenshotoktól megkímélünk mindenkit, akit érdekel, mire jutott a magazin, itt láthatja őket.

A Valve-nek január 15-ig kell válaszolnia Hassan levelére.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)