Hirdetés

Kolléganőit fogdosta és VR-pornót nézett a munkahelyén a Kinect atyja

|

A Hololens fejlesztését is vezető Alex Kipman nem maradhat tovább a Microsoftnál.

Hirdetés

Jóllehet a továbbfejlesztett változata elég hamar kikopott az Xbox One mellől, az Xbox 360 életciklusának utolsó éveiben debütált Kinect zajos sikert aratott. Abban, hogy a mozgásérzékelő szenzor elkészülhetett, komoly szerepe volt Alex Kipmannek, aki frissdiplomás szoftvermérnökként 2001-ben csatlakozott a Microsofthoz, majd pár év alatt vezetővé küzdötte fel magát. Később ő felügyelte a Hololens projektet is a cégnél.

Szépen felívelő pályafutása azonban kevéssel azután derékba tört, hogy az egykor Business Insiderként ismert Insider idén májusban a Microsoft számára kifejezetten kellemetlen leleplező cikket írt róla. A vállalatnál a zaklatás és a visszaélés toxikus kultúráját meghonosító vezetők, az úgynevezett "aranyifjak" egyikeként megnevezett Kipmannel szemben felhozott vádakat a cég akkor nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A távozásáról hírt adó belső levélből sem derülnek ki munkahelyváltásának okai.

Hirdetés

A lap forrásai szerint Kipman olyan légkört alakított ki maga körül, ami szakmai kvalitásai ellenére rendkívül megnehezítette a vele való munkát. Felemlegettek egy 2015-ös incidenst, amikor a cég kevert-valósággal (AR és VR) foglalkozó részlege egy prototípussal kísérletezett. Azon az estén Kipman feltett egy VR-headsetet, hogy maga is kipróbálja. Videóként "egy erős szexuális töltettel rendelkező párnacsatát" választott, és a szobában tartózkodók is láthatták azt egy monitoron.

Egy korábbi microsoftos vezető azt állította, hogy egy alkalommal Kipman masszírozni kezdte az egyik alkalmazott vállait, aki hiába kérte, hogy hagyja abba, felettese változatlanul folytatta, holott mindenki jól láthatta, mennyire kellemetlen ez a nőnek. 25-nél is többen számoltak be tapasztalatokról. Állítólag a menedzserek figyelmeztették kollégáikat, hogy lehetőleg senki se hagyjon egy nőt Kipmannel kettesben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egy másik vezető úgy fogalmazott, hogy a cégnél szinte már áldásként tekintettek a pandémia következtében bevezetett távmunkára, mert így senkinek sem kellett egy légtérben tartózkodnia Kipmannel.

Az ügy kapcsán a Kotaku megkereste a Microsoftot, a vállalat szóvivője mindössze annyit közölt, hogy a szervezeti változtatásokat hajtottak végre a kevert valósággal foglalkozó csapatban, minek hatására az új célkitűzéseket hajszoló Alex Kipman kéthónapos átmeneti időszakot követően elhagyja a vállalatot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)