Hirdetés

Komoly drágulást hoztak a Gran Turismo 7 mikrotranzakciói

|

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki valódi pénzért húzná be a legmenőbb járgányokat.

Hirdetés

A Gran Turismo 7 pénteki megjelenésével 9 év után kapott számozott folytatást a Polyphony Digital PS-exkulzív versenyzős szériája, a legutóbbi epizód, a 2017-es Gran Turismo Sport ugyanis egy e-sport-fókuszú mellékszál volt.

A remek vezetési élménnyel és kihívásokban gazdag kampánnyal csábító játék nem csak minket győzött meg, világszerte jól fogadták a kritikusok, jelenleg 88-as Metacritic-pontszámnak örvendhet. A tesztelés során azonban még nem volt ismert a mikrotranzakciók ára, így most kisebb hideg zuhany érhette a közönséget.

Hirdetés

A Gran Turismo 7 ugyanis jelentősen megdrágította az autók mikrotranzakciós vásárlását. A játékbeli kreditcsomagok 2,49 és 19,99 dollár között mozognak, az előbbiben 100 ezer, az utóbbiban 2 millió kreditet kapunk. A járgányok ára pedig néhány ezertől akár a többmilliós kategóriáig terjedhet, így a ritkaságokért bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A VGC összehasonlítása szerint a GT Sportban még csak 4,99 dollárba kerülő Aston Martin Vulcanért itt például 40 dollárnyi, 3,3 millió kreditet kérnek, de ugyanez a helyzet a McLaren P1 GTR-rel is, míg az Audi R18 TDI 2,99 dollárról drágult 40 dollárnyi kreditre. Az áremelés mellett az is visszásnak tűnik, hogy több autó is 1 millió kreditbe kerül, a mikrotranzakciós csomagok között viszont nincs ilyen opció (100 ezer, 250 ezer, 750 ezer és 2 millió kreditet vehetünk).

Azt ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a Gran Turismo 7-ben egyáltalán nem kötelezőek a mikrotranzakciók, kitartó versenyzéssel és a kihívások teljesítésével az összes jármű megszerezhető, tehát csak annak kell fizetnie, aki át szeretné ugrani a grindolást. A több mint 400 autót tartalmazó játéknak ugyanakkor szerves része a gyűjtögetés, így elképzelhető, hogy a Polyphony Digitalt legalább részben az vezérelte a mikrotranzakciók drágításánál, hogy minél több ember élje át ezt.

A GT Sport utólag hozzáadott mikrotranzakciói egyébként szimplábbak, az autókat kreditrendszer nélkül, valódi pénzért vásárolhatjuk meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)