Hirdetés

Komoly lépést tett a Twitch a zaklatások megelőzése felé

|

Évekkel ezelőtt be kellett volna vezetni a most debütáló funkciót.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb probléma lett, hogy egyes streamereket kinéznek maguknak a rosszindulatú Twitch felhasználók, és kamu profilokkal írt sértő üzenetekkel kezdik bombázni a chatjét. Egyesekről ez lepereg, mások azonban nagyon magukra tudják venni a személyes üzeneteket, amiknek sokszor semmilyen alapja nincs.

Az elítélendő viselkedés ellen a streamerek már többször próbáltak fellépni, a Twitch adminjai nélkül azonban mit sem érnek a próbálkozásaik, így magát a platformot próbálták büntetni, aminek talán a most bevezetett mechanika is az eredménye.

Hirdetés

A "hate raidek" megfékezése céljából a Twitch egy új profilhitelesítési opciót vezetett be, aminek meglétét kötelezővé tudják tenni a közvetítők ahhoz, hogy a felhasználók írhassanak a chatjére az adások alatt. Már bekapcsolható a "phone-verified chat", mely csak olyan embereket enged üzenetet küldeni, akiknek van megerősített telefonszám csatolva a profiljukhoz.

A funkció különböző szűrökkel ad lehetőséget finomhangolásra: van lehetőség például bizonyos időszaknál fiatalabb profilok, első alkalommal chatelők vagy túl kevés ideje követő nézők korlátozására.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mivel sokan több profil kezelését is végzik, egy telefonszám mellé akár öt regisztráció is csatolható, azonban ha ezek közül bármelyik felfüggesztést kap, az az összes többi, a számhoz köthető felhasználót is érinti és az egész Twitch használatára kihatással lesz. Ezzel szemben az e-mail címes hitelesítés esetén csak egyes csatornákra szól a korlátozás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)