Hirdetés

Komoly népszerűségre tett szert a sakk a Twitchen

|

Több olyan streamer is rákapott a virtuális bábuk pakolgatására, akik egyébként egészen más játékokat szoktak közvetíteni nézőiknek.

Hirdetés

Rengeteg játékról lehet élő közvetítéseket nézni a Twitchen nap mint nap, és jó pár cím van, ami hosszabb ideig is képes népszerű maradni a felhasználók körében. Most azonban meglepő módon egy olyan sport virtuális formája tört utat magának, amit hagyományos formában már nagyon régóta űz az emberiség.

Hirdetés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Twitchen a sakk, hiszen csak az előző hónapban, vagyis májusban több mint 8 millió órányi megtekintést generált ez az ősrégi elfoglaltság. Ez a nagy növekedés javarészt annak köszönhető, hogy egy fiatal amerikai sakkjátékos, Hikaru Nakamura olyan népszerű streamerekkel együtt vett részt egy online sakkbajnokságon, mint Félix "xQc" Lengyel, Albert "boxbox" Zheng, vagy épp a FaZe Clan kötelékébe tartozó Nate Hill.

A Chess.com által rendezett PogChamps verseny tehát a jelek szerint elég is volt ahhoz, hogy valami olyasmi kapjon óriási figyelmet a Twitchen, ami alapvetően nem tartozik a platformon található legnépszerűbb játékok közé. Egyébként nem új keletű dolog a sakk az oldalon, viszont ekkora előretörésre valószínűleg senki sem számított.

Nektek feltűnt a virtuális sakk népszerűségének növekedése?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)