Hirdetés

Komoly összeget adományozott az ukrán hadseregnek az egyik legismertebb CS:GO játékos

|

A profi e-sportoló személyesen is érintett az ukrajnai háborúban.

Hirdetés

Hatodik napja tart Oroszország Ukrajna elleni inváziója, az ukrán közlések alapján a konfliktus már több száz civil áldozatot követelt, és sajnos nem hozott előrelépést az érintett felek hétfői tárgyalása sem.

A humanitárius katasztrófával fenyegető háború hírére folyamatosan érkeznek az adományok a segélyszervezeteknek, most pedig az egyik legsikeresebb CS:GO sportoló, az ukrán Oleksandr "s1mple" Kostyliev is felajánlott egy jelentősebb összeget, ám ő a hazája hadseregének utalta a pénzt.

Hirdetés

A HLTV 19 MVP díját birtokló, 2018-ban és 2019-ben is az év játékosának választott s1mple 1 millió hrivnyát (közel 11 millió forintot) adományozott a fegyveres erőknek, amiről először Vitalii Volochai sportkommentátor számolt be a Twitterren, majd maga az e-sportoló is megerősítette egy Instagram-sztoriban.

A Natus Vincere (NaVi) csapatában játszó Kostyliev a hétvégét Lengyelországban, az IEM Katowice tornán töltötte. Az egymillió dolláros fődíjat nem sikerült besöpörniük, miután pénteken kiejtette őket a G2 Esports, az első negyeddöntő előtt viszont s1mple érzelmes beszédet mondott, békére szólítva "Ukrajnáért és az egész világért".

"[Mindannyian] félünk, és mindannyiunknak példát kell mutatnunk ezen a tornán az egész világnak. Egységben kell maradnunk, a szurkolóinkért, a barátainkért, és mindenkiért, aki nézni fogja ezt a tornát. Elsősorban mindannyiunknak embereknek kell maradnunk."

- mondta s1mple a NaVi szószólójaként, melynek jelenleg vele együtt három ukrán és három orosz tagja van. A beszédet megelőző napon Kostyliev a Twitteren is kommentálta a háborút, ott viszont csak annyit posztolt, hogy éppen bombázzák a városát, így nem meglepő, hogy jobbnak látta közvetlenül a hadsereget támogatni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy s1mple adományozásra fordítja a jövedelmét: a 2018 novemberi FACEIT Pro League tornán nyert pénzt egy férfiak mentális egészségéért küzdő szervezetnek, a Movembernek ajándékozta. A felajánlás pontos összegét nem közölte, de az esemény heti nyereménye 5200 dollár (kb. 1,7 millió forint) volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)