Hirdetés

Öt év börtön is járhat konzolok és mentések módosításáért Japánban

|

Az országban igen szigorúan veszik a csalások készítői és a konzolmodderek elleni harcot.

Hirdetés

Tavaly decemberben, a tisztességtelen verseny megakadályozásának céljával összeállított csomag részeként több tövényt is életbe léptetett a japán kormány.

Hirdetés

Ezek egyik célja megakadályozni, hogy valaki egy cég szoftverét vagy elektronikai termékét használva illetéktelenül jusson profithoz - például azok, akik mentésszerkesztőket, csalásokat, módosított konzolokat árulnak. Mostantól 5 év börtön vagy közel 13 millió forintnak megfelelő összegű pénzbüntetés járhat azoknak, akik olyan eszközöket vagy programokat értékesítenek, melyekkel szerkeszthetők a mentések, a szoftvergyártók kifejezett engedélye nélkül kínálnak kódokat, illetve módosítanak vagy feltörnek konzolokat. A törvényekn hatására a japánban népszerű Action Replay (mely már több mint 30 éve a piacon van) és a Cyber Save Editor forgalmazását is beszüntették.

Egyelőre nincs hír arról, hogy erre más országok is felfigyeltek volna, nyugaton kevésbé elterjedtek ezek a módszerek, pláne a jelenlegi generációban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)