Hirdetés

A koronavírus miatt bezárhat a National Videogame Museum

|

A világjárvány nem csak a nagyobb rendezvényeket, de a játékok történelmét őrző intézményeket is veszélybe sodorja.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben bevezetett karantén világszerte mindenkit megviselt és míg az otthon ülők rengeteg remek lehetőséghez jutottak, amivel elüthetik az időt, addig a különféle rendezvények és intézmények (amelyek nem tudják elkerülni a fizikai kontaktust) igen helyzetbe kerültek. Az elmúlt hetekben több rendezvény is elmaradt, most pedig kiderült, hogy az egyik legnagyobb játékos múzeum is veszélybe került.

Hirdetés

Bár az Egyesült Királyságban hivatalosan még csak pár napja vezették be a kijárási korlátozást, a British Games Institute által üzemeltetett National Videogame Museumot már a múlthéten bezárták annak reményében, hogy ezzel is segítség a járvány terjedésének lelassítását.

Mivel a múzeum csak a tavalyi évben 40 ezer látogatót fogadott, ezért természetesen a következő hónapok hatalmas anyagi kiesést fognak okozni, ami a BGI egyik vezetője és a múzeum egyik alapítója, Ian Livingstone szerint akár bezáráshoz is vezethet:

"A koronavírus komoly veszélyt jelent erre a nagyon egyedi helyre. Az Egyesült Királyság egyetlen videojátékos múzeuma most nagyon kockázatos helyzetbe került."

Ennek következtében a múzeum vezetői most elindítottak egy adománygyűjtést, amelynek keretében 80 ezer fontot szeretnének összeszedni, hogy át tudják vészelni ezt a kritikus időszakot. Ha szeretnétek ti is segíteni (ki tudja, talán egyszer ti is ellátogatnátok ide), akkor ezen az oldalon tudjátok megtenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)