Hirdetés

Elfogták a Budapest lezárásának rémhírét terjesztő youtubert

|

Elfogta a rendőrség azt a youtubert, aki a gyanú szerint maga találta ki, és indította útjára a főváros lezárásáról szóló álhírt.

Hirdetés

Nem lehet elégszer elmondani, hogy tájékozódni csakis hiteles, minél több és szélesebb spektrumú hírforrásból érdemes; az ismerősök ismerőseinek random megosztásai a közösségi média különböző platformjain nem tartoznak ebbe a körbe. Csak sajnos mint a legtöbb intelem, ez is süket fülekre talál, tömegek hajlandóak bármit tényként elfogadni - legyen az akármekkora sületlenség - ha például valamilyen általuk ismert celeb vagy véleményvezér állítja. A terjedésnek még az sem gátja, ha az illető rajongótábora nem túl népes, legfeljebb lassabban ér révbe a folyamat, de a végeredmény ugyanaz.

Hirdetés

Miután a koronavírus megjelent hazánkban is, elkezdett terjedni egy hír, miszerint Budapestet hermetikusan lezárják, mint ahogy Vuhannal is történt. Hiába cáfolta ezt a fővárosi önkormányzat és az illetékes hatóságok mindegyike, mindig akadt olyan, aki kritika nélkül átvette és továbbterjesztette. Pedig a rendőrség egyértelművé tette, hogy aki - különösen most - álhírt terjeszt, az bűncselekményt valósít meg. J. Levente Szabolcs nem vette komolyan a figyelmeztetést, a gyanú szerint YouTube-csatornáján ő beszélt először a lezárásról, tehát őt tekintik az álhír kiindulási pontjának. A 30 éves férfi otthonában házkutatást tartott a rendőrség, és balszerencséjére még 5,64 gramm kábítószergyanús növényi származékot is találtak nála. Ahogy ezt, úgy számítástechnikai eszközeit sem tarthatta meg, ugyanis a rendőrség mindet lefoglalta. Mint azt a Belügyminisztérium közleményéből megtudhattuk, a középiskolai végzettségű, egy szálloda biztonsági őreként dolgozó J. Levente Szabolcs  gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a feltöltés tényét.

Nagyon valószínű, hogy egy ideig az lesz a legkisebb gondja, hogy nem tud majd tartalmat gyártani a csatornájára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)