Hirdetés

Közösségi finanszírozást indítana egy cracker, mert túl megterhelő feltörni a Denuvót

|

Az EMPRESS néven dolgozó illető csak úgy tudja folytatni a munkát, ha azért pénzt kap.

Hirdetés

Bár a Denuvo napjainkban már egyáltalán nem az az áttörhetetlen védelem, ami néhány évvel ezelőtt volt, és nem okoz annyi bosszúságot a kalózoknak, amennyit akkor, tény, hogy dolgozni kell vele, és számos olyan játék van, aminél a mai napig kitart (a Mortal Kombat 11-nél például 511 napja). A crackerek közül sokan a szabadság hős harcosainak tartják magukat, nem is kérnek pénzt tevékenységükért, aminek részben talán az lehet az oka, hogy érzik benne az iróniát.

TorrentFreak viszont arról számolt be a napokban, hogy egy EMPRESS (vagy C000005, mint kiderült, a kettő ugyanaz) nevű cracker változást akar, amitől az egész szcéna felbolydult.

Pár nappal ezelőtt egy terjedelmes Reddit-posztban arról írt, hogy szüksége van támogatásra a folytatáshoz. Ebben kesereg egy kicsit azon, hogy egy nemrégiben bekövetkezett razzia után mennyire nehézzé vált a játékok feltörése, és mennyi időt, energiát igényel a "munkavégzés". Arra futtatja ki az egészet, hogy szívesen várja a támogatásokat, és aki nagyobb összeggel segíti őt, bármilyen üzenetet elhelyezhet az NFO fájlban, 100 karakter terjedelemben. Lényegében tehát közösségi finanszírozási kampányt indítana.

Hirdetés

A TF rákérdezett nála, hogy pontosan mire szeretné fordítani a pénzt. EMPRESS azt válaszolta, ebből akarja fedezni megélhetését, tesztelésre használt hardvereinek költségeit, és így vásárolná meg a feltörni kívánt játékokat. Nem a pénzért csinálja, amit csinál, viszont szeretne kizárólag arra koncentrálni, hogy biztosíthassa a játékosoknak a tényleges tulajdonlás lehetőségét, hiszen úgy látja, manapság hiába fizetünk valamiért, bármikor visszavonhatják a licencet, és megszűnhet a hozzáférésünk.

"Hogyan élvezhetnél valamit, ha tudod, van egy minimális esély arra, hogy 20 év múlva lejár annak a licence? Vagy az emberek szimplán szeretnek rabszolgák lenni?"

- vetette fel teljesen komolyan.

Nyilván mindenki másképp legitimizálja azt, hogy miért jó dolog a kalózkodás, és miért nem fizet játékokért, de mindenképp megmosolyogtató, hogy valaki, aki azzal foglalkozik, hogy kiadókat, fejlesztőket lop meg, rájött, hogy pénz nélkül nem tudja folytatni "munkáját".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)