Hirdetés

Egy felmérés szerint a magyar játékosok nem kimondottan ügyesek

|

Nem vagyunk benne a top 20-ban, de az autós játékokat nézve egész jól állunk.

Hirdetés

Azt érdemes tudni, hogy Magyarország nem egy nagy videojátékos piac, nem költünk sokat játékokra. Az utóbbi években már kezdett javulni a helyzet, a Rainbow Six: Siege például egészen jól futott nálunk is, de egy-két kivételtől eltekintve nem látni magas számokat a statisztikákban. Ettől még persze lehetünk jók abban, amit játszunk.

Hirdetés

A mobiljátékokat kiadó és fejlesztő Kwalee most azt próbálta kideríteni - igen sajátos módszerrel -, hogy hol élnek a világ legjobb játékosai. A Speedrun.com adatait használva 16709 játékban elért 42032 eredmény összesítésével, majd ezen eredményeket arányosítva állt fel a rangsor, úgyhogy nem érdemes nagy dolgokat belelátni.

Mindenesetre az az eredmény született, hogy Finnországban élnek a legügyesebb játékosok, őket Kanada és Svédország lakói követik. Annak ellenére, hogy él az az - e-sport versenyek eredményeit látva sem megalapozatlan - sztereotípia, hogy az ázsiaiak nagyon ügyesek videojátékokban, az első ázsiai ország a listán Japán, ami a 17. helyen áll.

Versenyjátékokban Skócia az első majd Észtország és Magyarország következik - nem meglepő, Gran Turismo Sportban és F1 e-sportban is vannak versenyzőink a világ legjobbjai között. A sportjátékokat nézve Norvégia, Wales és Finnország vezet, míg verekedős játékokban Japán, Írország és Kanada alkotja a top 3-at. Lövöldözésben... nos, az Egyesült Államok a legjobb, majd Új-Zéland és Anglia jön.

A ranglista további részét, valamint azt, hogy a top 20 országban mik a legnépszerűbb játékok, megtaláljátok itt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)