Hirdetés

Emlékszel a képre, ahol a srác a plafonra ragasztva nyomja a LAN-partit? Itt a teljes sztori!

|

Biztosan is láttátok már ezt a zseniális képet, amelynek szereplői 15 év után végre elmesélték a történetüket.

Hirdetés

Valószínűleg a videojátékok történetének leghíresebb képe az a legendás fotó, amin egy LAN-parti egyik résztvevőjét szigetelőszalaggal rögzítették a plafonhoz. Rengetegen próbálták már bemesélni az internet népének, hogy ők szerepelnek a képen, de most végre előkerültek az igazi elkövetők.

A Michiganből származó társaság akkoriban gyakran rendezett LAN-partikat, ahol természetesen a korszak legmenőbb multis játékait tolták, mint pl. a Counter-Strike vagy a StarCraft. A történelmi jelentőségű képen is egy ilyen összejövetel szerepel, a kép egyik szereplője pedig elárulta, hogyan is született meg a nagy ötlet:

"Még elég korán volt aznap, de máris szétesett a parti. Nagyjából 10-en voltunk, de már a nap elején 3-4 különböző játék pörgött. Tyler csak körbenézett és annyit mondott, hogy szerinte valakit fel lehetne ragasztani arra az acélgerendára."

Rövid próbálkozás után sikerült is kivitelezni a zseniális tervet, aztán pedig ha már ott volt, akkor egy két asztalt egymásra pakolva a gépet is oda tették neki, hogy be tudjon csatlakozni a játékba. Ez azért jópofa, mert eredetileg mind azt hittük, hogy már az elejétől kezdve ez volt a cél, de úgy tűnik, hogy a plafonról való LAN-ozás ötlete csak utólag született meg.

A srácok szerint egy egyszerűbb időt elevenít fel számukra ez a kép, ami valószínűleg nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ilyen időtálló tudott maradni. Megkockáztatom, hogy nagyon öregnek fogok hangzani, de tényleg minden egy kicsit egyszerűbb volt, amikor lootboxok és DLC-k nélkül is össze lehetett ülni játszani. 

A plafonról lógás persze akkoriban is opcionális volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)