Hirdetés

Egy amerikai politikus üzenete: elértem a Silver rangot LoL-ban!

|

Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő eleve szívén viseli a gamereket érintő kérdéseket, de most éppen saját teljesítményével kérkedett kicsit.

Hirdetés

Sokszor halljuk, hogy az USA-ban a politikusok támadják a videojátékokat erőszakosságuk miatt, de arról se feledkezzünk meg, hogy az ottani parlamentben is ülnek olyanok, akik gyakran ragadnak billentyűzetet vagy kontrollert, ha egy kis kikapcsolódásra vágynak. Van, aki épít is erre. Az egyik képviselőnő például egészen komoly sikereket ért el League of Legendsben, hiszen nemrégiben sikerült feljutnia Silver rangig, és ezt fontos üzenetnek gondolta, ha másért nem is, hogy világos legyen mindenki számára: a videojáték nem a felnőtt élet ellensége. 

Hirdetés

Alexandria Ocasio-Cortez nevével az elmúlt hónapban már találkozhattunk, hiszen ő is ott volt azok között a politikusok között, akik levélben kérték a Blizzardot, hogy ne sújtsa olyan szigorú büntetéssel a hongkongi tüntetők mellett kiálló Blitzchungot. A demokrata képviselőnő a jelek szerint nem pusztán politikai haszonszerzés miatt szólalt fel a gaming botrányban, ugyanis ő maga is lelkes gamer; még az egyetemen kezdett el Lol-ozni, amivel egy időre fel kellett hagyjon politikai karrierje miatt, azonban az utóbbi időkben ismét visszatért a játékhoz, és ahogy a Twitterén megosztotta, egész szép eredményeket tudhat magáénak:

A Silver nem rossz teljesítmény, de akad a kongresszusban aki lepipálja Cortez teljesítményét; Josh Harder kaliforniai képviselő már Platina rangnál van, amihez bizony nem egy meccsen kell győzedelmeskedni. Reméljük, hogy amíg olyan emberek is ülnek a törvényhozók között, akik tényleges rálátással rendelkeznek az iparra, lesz ellensúlya azoknak a hangoknak, amik mindig felerősödnek egy-egy tragédia kapcsán, és a betiltást, extra adóztatást, vagy hasonlóan kreatív korlátozást sürgetnek a videojátékokkal szemben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)