Hirdetés

Az ország, ahol minimálbér jár az eSportolóknak

|

Nálunk az eSport már bukdácsolt, felállt, vitázunk a fogalom jelentésén, közben meg van, ahol már havi minimálbér jár a gamereknek.

Hirdetés

A Koreai eSport Szervezet, a Riot Games és az OGN elég komoly változtatásokat vezet be a 2015-ös LoL Champions szezonra. Az átszervezések nagy része a League of Legends szezonok struktúráit érinti. Verseny formátumról ligára váltanak, egy szervezetnek csak egy csapata lehet, és már van minimálisan nyújtható fizetés is a profi játékosok számára.

A KeSPA (Korean e-Sports Association) szeretné, ha a játékosok egy biztosabban vághatnának neki a profi karriernek, és azért vezetik be a minimálbért, hogy ezzel még inkább hasonlóvá váljon a klasszikus sportokhoz. Emiatt szeretnék még azt is elérni, hogy a játékosok minimum egy éves szerződéseket írjanak alá, de ez valószínűleg nem lesz kötelező a 2016-os szezonig.

A bérezés tekintetében nem említettek pontos számokat, de az onGamers forrásai szerint a minimum fizetése egy játékosnak valahol 20 000 dollár körül alakulhat majd (egy profi baseball játékosé 27, egy kosarasé 35 ezer Koreában, tehát az eSport azért még alatta van a "valódi" sport átlagának). Természetesen erre rájönnek még majd a streamekből származó bevételek és a szponzor pénzek.

Az OGN Champions játékosainak fizetésébe a Riot Games is besegít majd, de azt nem tudni, hogy ez számokban mennyit jelent majd. Mindenesetre kényelmesebb és kiszámíthatóbb korszak kezdődik a Koreai League játékosok életében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)