Hirdetés

Legalább 5 Half-Life játékon és a Left 4 Dead 3-on is dolgozott a Valve

|

Most, hogy a Half-Life: Alyx megjelent, a Valve sem titkolózik már annyira.

Hirdetés

Nagy mérföldkő volt a Valve számára a Half-Life: Alyx márciusi megjelenése. Rég nem szolgáltak már ilyen és ekkora volumenű játékkal, ráadásul végre visszatérhettek a játékipar egyik legnagyobb becsben tartott franchise-ához. Már korábban is jelezték, hogy szívesen dolgoznának nem VR-os folytatáson is, és ezt újra elismételték.

Hirdetés

Geoff Keighley, folytatva hagyományát, kiadott egy interaktív dokumentumfilmet: a Half-Life: Alyx - Final Hours a Valve elmúlt tíz évét meséli el 15 fejezetben, egy rakás exkluzív kép- és hanganyaggal, minijátékokkal, videókkal. Ebből tudhattuk meg, hogy legalább 5 Half-Life játékon dolgozott a csapat azóta, hogy megjelent a Half-Life 2: Episode 2, és köztük volt természetesen a Half-Life 3 is, de ez mindössze egy évet élt.

A Half-Life 3 a Left 4 Deadből merített volna játékelemeket, véletlenszerűen generált volna pályelemeket és küldetéseket, de bizonyos pontokon előre meghatározott módon ment volna tovább a sztori. A Source 2 motort akarták használni, ami akkor még félkész volt, a projektet pedig elkaszálták valamikor 2014 környékén.

Készült továbbá:

  • a  Left 4 Dead 3, ami Marokkóba vitt volna minket, és nyílt világban irthattuk volna zombik ezreit (szintén a Source 2 befejezetlensége miatt bukott el);
  • egy RPG, ami a The Elder Scrollsból, a Dark Soulsból és a Monster Hunterből merített (csak koncepció szintjén létezett);
  • egy könnyed, voxel-alapú játék A.R.T.I. néven, a Minecraft mintájára, amit aztán VR-játékként próbáltak megvalósítani, de ebből sem lett semmi;
  • egy SimTrek nevű VR játék a Kerbal Space Program csapatától;
  • egy Half-Life-os VR shooter, amit a The Lab részévé szerettek volna tenni, de nem készült el addigra, amikor a The Labet ki akarták adni;
  • a Borealis nevű Half-Life VR projekt, amit Marc Laidlaw írt, és az időutazó hajóra vitt volna minket;
  • egy Hot-Dog nevű, de a Left 4 Dead szériához kapcsolódó projekt;
  • valamint egy VR headset, a Vader, amit 5000 dollárnál olcsóbban nem tudtak volna piacra dobni, ezért inkább törölték is.

A csapat többsége szeretné, ha egy nem VR-os Half-Life játék lehetne a következő projektjük, de félnek belevágni. Egy szupertitkos játék már 2018 óta készül, erről semmit nem tudni. Ha érdekel titeket a Valve jelene és közelmúltja, mindenképp szerezzétek be az interaktív dokumentumfilmet a fenti linkről!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)