Hirdetés

Lehet, hogy hamisítvány Logan Paul 3,5 millió dolláros Pokémon kártyacsomagja?

|

A gyűjtők szerint a boksz felé is kacsintgató youtubert alaposan átverték.

Hirdetés

Logan Paul általában két dologgal kerül a figyelem középpontjába, botrányaival és bokszmeccseivel. Előfordul azonban az is, hogy csillagászati összegeket költ gyűjtői tárgyakra: volt, hogy Game Boy konzolokból csinált asztalt, máskor egy borsos árú Pokémon kártyával a nyakában küzdött meg Mayweatherrel. A kártyák iránti rajongása egyébként nem merült ki ennyiben, tavaly februárban 2 millió dollárt költött több százezer dollárt érő lapokra, és ezen kedvtelésének év végén is hódolt. 

Hirdetés

Twitteren mutatta meg a követőinek, hogy egy 3,5 millió dollár értékű, lezárt és hitelesített dobozt kapott tele első kiadású Pokémon kártyákkal, aminek tartalmát aztán a bejegyzései alapján a Whatnottal együttműködve karácsony alkalmából szétosztotta

Egyes gyűjtők azonban szkeptikusak voltak a kártyák legitimitását illetően, és többen úgy gondolták, hogy Pault alaposan átverték. Egyikőjük, a TCG rajongói oldal PokéBeach nevű felhasználója azt állítja, hogy az említett lapok először 2021. március 29-én bukkantak fel az interneten, amikor is a vártnál jóval alacsonyabb áron adták el őket. A 72 500 dollár nem tűnik rablásnak, de az alapszettek egyenként több mint 430 ezer dollárért mennek el, szóval az egész csomagnak legalább 2,6 millió dollárért kellett volna gazdára találnia.

A legtöbbet licitáló végül elállt a vásárlástól, amikor az eladó nem engedte meg a doboz megvizsgálását, ami nyilvánvalóan figyelmeztető jel a termék eredetét illetően. A felhasználó a nyomozásának eredményét bizonyítékokkal alátámasztva részletezte a fórumposztban, a vonalkódtól kezdve a doboz körüli szalagig bezárólag minden gyanús dologról beszámolt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem ez lenne mondjuk az első alkalom, hogy a youtubert csalásnak esik áldozatul: 2020 októberében 150 ezer dollárt költött egy hamisnak bizonyult Pikachu Illustrator kártyára, aminek körülbelül 2 millió dollárt kellett volna érnie valódiként. Paul akkor annyira mérges lett emiatt, hogy kiütötte az ablakot és kórházba került, így a követői csak reménykedhetnek benne, hogy ha bebizonyosodik a legrosszabb, akkor ezúttal nem lesz hasonló dühkitörése. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)