Hirdetés

Lélegzetelállító diorámákon elevenedik meg a The Last of Us és a Resident Evil 7

|

Csodákra képes némi festék, ragasztó és egy jó adag tehetség.

Hirdetés

A makettezésre sokan afféle "bogaras" műfajként tekintenek, hiszen egy jól sikerült projekt elképesztő mennyiségű időt, és még annál is több türelmet igényel, amihez valóban elengedhetetlen egy bizonyos átszellemült, ihletett állapot.

Az Abandoned Miniatures YouTube-csatornán az elmúlt hetekben két videó is felbukkant, melyek ezt ötvözik a videójátékok iránti szeretettel. Az elhagyatott helyek élethű miniatűrjeire specializálódott sorozat alkotója ugyanis egy The Last of Us és egy Resident Evil 7 - Biohazard témájú diorámát is készített.

Hirdetés

A The Last of Us esetében a játék menüjéből ismert ablak öltött fizikai formát a modellező kezei közt, a törött üvegen át bekúszó növényzettel, a lágyan lengedező megsárgult függönnyel és az "odakintről" beszivárgó reménykeltő fénnyel. Akit csak a végeredmény érdekel, annak jó hír, hogy rögtön ezzel indul a videó, de érdemes megnézni a teljes anyagot, hiszen már az is külön attrakció, hogy miként sikerült az eredeti jelenetre kísértetiesen hasonló felvételt lőni a diorámáról.

Ami pedig a Capcom 2017-es sikercímét illeti, a Resident Evil 7-ből a Baker család pusztuló vendégházának konyháját vette kezelésbe a mester, ami a sok berendezési tárgy miatt jóval nagyobb falat volt. Az aprólékosság érzékeltetésére különösen ajánlott a 4:49 körül kezdődő jelenet megtekintése, melyben a mosogatóban rohadó trutyit igyekszik élethűvé tenni a modellező, 100 százalékos sikert aratva.

A csatorna mögött álló alkotónak egyébként Instagramja és saját weboldala is van, bőven megéri vetni egy pillantást a videójátékoktól független munkáira is. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)