Hirdetés

Lelőhet egy levitézlett baloldali pártvezér egy vitatott megítélésű jobboldali ikont egy videojátékban?

|

Egy Doom 2 mod okozhatja a következő nagy belpolitikai botrányt az Egyesült Királyságban.

Hirdetés

Szokatlan helyzetben kapták lencsevégre Jeremy Corbynt, a baloldali Munkáspárt korábbi vezetőjét; a brit politikus a felvételek tanúsága szerint közeli ismeretségbe került egy politikai rendezvényen a Thatcher's Techbase-zel. A szóban forgó Doom 2 mod lényege, hogy a néhai konzervatív miniszterelnök, a Vaslady-nek is nevezett Margaret Thatcher új erőre kap a pokol tizedik bugyrában mint CyberThatcher, és a játékosnak kell gondoskodnia róla, hogy soha többé ne térhessen vissza.

Alkotója, Jim Purvis a világ problémáira baloldali válaszokat kereső The World Transformed fesztivál alkalmából játéktermi szekrénybe applikálta a Thatcher's Techbase-t, hogy így támogassa a bérlők jogaiért küzdő Living Rent szervezetet.

Hirdetés

Itt bukkant rá a már említett Corbyn is a Doom 2 modra, aki láthatóan egyáltalán nem bánta, ha megörökítik ezt a pillanatot. S bár a fotók alapján úgy tűnhet, nem jutott tovább a főképernyőnél az immáron független képviselőként politizáló egykori pártvezér, Purvis szerint tetszett neki a játék.

Mint arra az egyébként brit PC Gamer rámutatott, a sajtóval híresen rossz viszonyt ápoló, jobb- és baloldalról egyaránt hevesen kritizált Corbyn (sokan okolják őt a BREXIT-népszavazás eredményéért, amiért nem állt ki egyértelműen a maradás mellett, és ezzel megosztotta a baloldali szavazókat) hétvégi "performansza" bármennyire is vicces, tökéletes apropót teremt arra, hogy ismét egymásnak essenek az épp kormányzó konzervatívok és az ellenzékben lévő, ám a felmérések szerint jóval népszerűbb munkáspártiak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Thatcher's Techbase Doom 2 modot akár ti is kipróbálhatjátok, minden szükséges tudnivalót megtaláltok ezen az oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)