Hirdetés

Lemajmozták a fekete játékosokat a Halo Infinite fejlesztői

|

Egy ünnepi alkalomból kiadott névtáblából lett botrány.

Hirdetés

A Microsoft és az Xbox arculatának szerves részét képezi már jó ideje az inkluzivitás, a sokszínűség melletti kiállás. Jó példa erre, amikor egy-egy hónapot valamely népcsoportnak dedikálnak, és akkor az Xbox kurátorai hozzájuk köthető alkotásokat ajánlanak a felhasználók figyelmébe, és ezeket kiemelik a piactér felületein, akárcsak a konzolok főmenüjében.

Nos ebbe a gondosan építgetett imidzsbe sikerült belerondítania a 343 Industries csapatának a Halo Infinite többjátékos részében felhasználható, frissen megjelent új névtábla elnevezésével, amely eredetileg így festett: BONOBO.

Hirdetés

Mivel a bonobók egy amúgy veszélyeztetett emberszabású majomfaj tagjai, a szóban forgó névtábla pedig a rabszolgák emancipációjáról megemlékező, ún. Juneteenth ünnepe alkalmából jelent meg, nehéz nem párhuzamot vonni a kettő között, amit a játékosok értelemszerűen meg is tettek.

A 343 Industries mentségére szóljon, hogy a válaszreakció nem késlekedett sokáig, most már a FREEDOM, azaz szabadság szó díszeleg az említett plecsni felett. Bonnie Ross, a stúdió vezetője pedig nyomban elnézést is kért a történtekért.

"Felhívták rá a figyelmünket, hogy a Juneteenth alkalmából kiadott embléma elnevezése olyan kifejezést tartalmaz, amely sértő és bántó. A csapat azonnal reagált egy frissítéssel. A mi stúdiónk és franchise-unk elkötelezett az inkluzivitás mellett, mindenkit szívesen látunk, és támogatunk abban, hogy önmaga lehessen. A 343 nevében elnézést kérek, hogy az ünnep pillanatát a fájdalom pillanatává változtattuk."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)