Hirdetés

Így emlékszik a világ Spockra

|

A méltán híres színész halála után rajongók ezrei fejezték ki Leonard Nimoy iránti tiszteletüket, a Star Trek Online után pedig űrszimulátor fejlesztői is megemlékeznek róla a játékukban.

Hirdetés

Talán a gamerek rendelkezésére álló médiumok közül a legjobb hely a Leonard Nimoyra való emlékezésre a Star Trek Online volt, de persze nem csak itt fejezték ki a színész iránti tiszteletüket és részvétüket a rajongók. A hétvégén például több ezer ember egyszerre emlékezett meg egy kiállításon.

Értelemszerűen a gyászhír után rengeteg cosplayer öltötte fel valamelyik, a Star Trekhez kapcsolódó öltözetét a hétvégi Long Beach Comic Expón, és nem sokkal a kiállítás megnyitása után egy perc némasággal, és a vulkáni köszöntéssel emlékeztek meg. A sorozat valamelyik kiadásában vele együtt dolgozó színészkollégái is többen méltatták Nimoyt, köztük Patrick Stewart és a Kirk kapitányt eredetileg játszó William Shatner is.

Sajnálatos módon ő nem lehetett jelen Nimoy vasárnapi temetésén, mert már korábban egy jótékonysági eseményre ígérkezett el. Az együttérzést és tiszteletet kifejező üzenetek írói között egyébként ott volt Obama amerikai elnök, és a Nemzetközi Űrállomás asztronautái is.

A Star Trek Online után az Elite: Dangerous fejlesztői bejelentették, hogy az 1.2-es frissítéskor egy állomást fognak elnevezni a színészről, ahogy a rengeteg rajongói üzenet hatására a Star Citizent fejlesztő Could Imperium is üzent, hogy szándékukban áll valamilyen módon megemlékezni.

"Hé, srácok, nincs szükség semmilyen petícióra. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Nimoy úr sokunkat inspirálta a csapatból, mint Spock-ként való alakításával, mint egész emberségével és lényével. Megtaláljuk majd a megfelelő módot, hogy megemlékezzünk róla" - írta a játék közösségével kapcsolatot tartó Ben Lesnick a játék fórumán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)