Hirdetés

Letartóztattak egy férfit, mert módosított mentéseket árult

|

Bizony, ezért is súlyos büntetés járhat bizonyos helyeken.

Hirdetés

Egy 27 éves japán férfi nagyjából másfél évig árult The Legend of Zelda: Breath of the Wild mentéseket. Körülbelül 9 500 forint értékű yenért cserébe az elkövető feltuningolta Linket, és hozzávágott pár olyan tárgyat, amit egyébként kifejezetten nehéz lett volna összeszedni.

A férfi ezzel a szolgáltatásával olyan 27 millió forintnyi yent szedett össze egy ismeretlen oldalon keresztül. Az üzlet csak egy darabig volt kifizetődő: július 8-án letartóztatta őt a japán rendőrség.

Hirdetés

A vád a tisztességtelen versenyhelyzet megelőzését szolgáló törvény megszegése, amire egyébként a japán hatóságok rendszeresen hivatkoznak modolt játékszoftverek terjesztőivel szemben. A japán rendőrség olyan tanácsot fűzött hozzá az ügyhöz, hogy "ne alkossatok, vásároljatok vagy áruljatok modolt szoftvert vagy adatot".

Ez itt nekünk Európában egy meglehetősen fura eset. A bolygó ezen oldalán egy hasonló "üzletember" egy közepes körmössel úszná meg a dolgot. Hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik lenne a jobb megoldás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)