Hirdetés

Letartóztattak egy japán fiatalt, aki módosított Pokémon karakterekkel kereskedett

|

Japánban törvény tiltja, hogy a felhasználók játékok fájljait módosítsák és azokat árulják.

Hirdetés

Szinte minden játék végfelhasználói licencszerződésében (avagy EULA-jában) szerepel, hogy tilos a fájlokat piszkálni, és aki mégis megteszi, az súlyos következményekkel nézhet majd szembe. Japánban az Unfair Competition Prevention Act is tiltja, hogy valaki videojátékok hackelésével, módosításával keressen pénzt.

Egy 23 éves japán férfi azonban megszegte a szabályokat, és a Pokémon Sword és Shield játékok illetéktelenül megszerzett szörnyeit árulta. A napokban letartóztatták, miután egy kiotói irodai dolgozónak 4400 yenért, kb. 12 ezer forintért eladott egy Sobble-t.

Hirdetés

A hackeléshez használt PC-jét lefoglalták, ő pedig elismerte bűnösségét. A vád szerint egyébként sokkal több pénzt, mintegy 1.150.000 yent (3,2 millió forintot) keresett modolt Pokémon Sword és Shield karakterekkel, így valószínűleg nem ússza meg figyelmeztetéssel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)