Hirdetés

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Nintendo eszközeit feltörő hacker

|

Ígéretet tett egy vagon pénz kifizetésére, de így is évekre a rács mögé kell vonulnia.

Hirdetés

Tavaly novemberben írtunk nektek róla, hogy bűnösnek vallotta magát a férfi, aki nemzetközi szinten foglalkozott Nintendo és egyéb játékeszközök és szoftverek feltörésével. A Japán székhelyű vállalat komoly, globálisan kiterjedő kampányt indított a Team Xecuter ellen, akiknek Gary Bowser is dolgozott és akik felelősek például azért, hogy a Nintendo Switchen is lehetett tört játékokkal játszani.

Hirdetés

Bowser a Torrentfreak beszálomója szerint 2013 óta dolgozott a Team Xecuter csapatával, amiből évente körülbelül 99 millió forintot profitált. A profiljuk konzolok és játékok szoftveres és hardveres feltörése volt. Nem csak megtervezték azonban ezeket, hanem legyártották és árusították is, amihez még egy weboldalt is fenntartottak.

Az 52 éves Bowsert a Dominikai Köztársaságban kapták el, onnan vitték vissza az Egyesült Államokba, ahol Washington mellett már Seattle-ben is vádat emeltek ellene. A vádlott hajlandó volt 1,4 milliárd forintnak megfelelő bírságot is fizetni annak reményében, hogy mérsékeltebb büntetést kap, ugyanis a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 10 év szabadságvesztést is kaphatott volna. Ezen kívül további 10 millió dollár kártérítés megfizetését vállalta a Nintendo által indított per rendezésére.

A Team Xecuter másik két vezetőjét is lekapcsolták, a francia Max Louran és a kínai Yuanning Chen is komoly vádakkal kell, hogy szembe nézzen, ők azonban nem voltak előzetes letartoztatásban. Gary Bowser velük szemben amióta visszakerült az USA területére, letartoztatásban volt, most pedig megszületett a hivatalos ítélet is, aminek értelmében 3 év szabadságvesztésre ítélték. A másik két vezetővel kapcsolatban egyelőre nem született ítélet, de amint történik valami az ügyükkel kapcsolatban, azonnal beszámolunk nektek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)