Hirdetés

Lezajlott a Twitch-streamerek sztrájkja, meglátszott a nézőszámon

|

Az #ADayOffTwitch kezdeményezés keretében több nagy streamer is beszüntette tevékenységét egy napra.

Hirdetés

Hiába a legnépszerűbb videojátékos streaming platform, a Twitch továbbra sem tesz meg mindent azért, hogy a streamerek és a felhasználók kifogástalan élményben részesüljenek. Sok kritika éri az oldalt; most épp azért szerveződött tüntetés, hogy a Twitch tegyen valamit a gyűlölködők ellen, akik megrohamozzák a marginalizált csoportokhoz tartozó videósok csatornáit.

A tegnapi napon sokan döntöttek úgy, hogy csatlakoznak az #ADayOffTwitch kezdeményezéshez, és egyszerűen annyit tettek, hogy nem használták a platformot. Meglett az eredménye.

Hirdetés

A Twitchtracker mérései szerint míg általában 4,5 millió szokott lenni az átlagos maximális nézőszám naponta, szeptember 1-jén mindössze 3,5 millióan néztek valamilyen közvetítést, ami valószínűleg fájt a Twitchnek. 

A platform egyik szóvivője elmondta, támogatják a streamereket abban, hogy kifejezzék magukat és felhívják a figyelmet a szolgáltatás hiányosságaira, illetve egyetértenek vele, hogy biztonságosabbá kell tenni a platformot, védettebbé a tartalomgyártókat.

A napokban két nagy videós, DrLupo és TimTheTatman is bejelentette, hogy a YouTube-on folytatja. Távozásuk a napi maximális nézőszámot minimálisan befolyásolja, de azért meg fog látszani. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)