Hirdetés

Utánajártak, hogy mennyit játszanak a magyar gamerek

|

Egy friss kutatás arra próbált meg választ találni, hogy mennyit, milyen eszközön és milyen típusú játékkal játszunk a legszívesebben.

Hirdetés

Az LG megbízásából a MicraMR 2019 tavaszán végzett online kutatást, a kérdőívet végül 1000, 15-59 között lévő internetező, valamint 788 magát "core gamernek" való felhasználó töltötte ki. A vállalat arra volt kíváncsi, hogy milyen rendszerességgel, milyen játékokkal és milyen eszközökön játszanak a leginkább az átlagos játékosok és milyenek ezek az adatok a hardcore réteg körében.

Hirdetés

A vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy a válaszadók 73%-a rendszeresen játszik valamilyen videojátékkal, ami pedig a gyakoriságot illeti, az átlagos felhasználók közül 29% naponta, 26% hetente tölt időt a gép előtt, alkalmanként átlagosan 84 percet szentelve ennek az elfoglaltságnak. A "core gamerek" 57%-a naponta, 36%-a pedig hetente tesz így, átlagosan 142 percet töltve játékkal. 

Kiderült az is, hogy a válaszadók nagyjából ugyanannyit játszanak hétköznap és hétvégén is, ami pedig a napszakokat illeti, az átlagos felhasználók 29%-ának hétköznap este köszönt be a játék ideje, a core gamerek pedig szintén ebben az időszakban szórakoznak a legszívesebben (28%), noha ők a hétvégi délutánokon is majdnem ugyanennyire aktívak. 

Az eredmények közül nem maradhatott ki az sem, hogy milyen platformok a legnépszerűbbek a felhasználók körében: a vizsgálat alapján az átlagos játékosok leginkább mobilon/tableten töltik az idejüket (53%) és csak ezt követi a PC (39%), míg a keményebb arcoknál pont fordítva van, a PC/Laptop élvez elsőbbséget (58%) és még a konzolok is beelőzik náluk az okostelefonokat. 

A felmérés szerint egyébként a logikai és ügyességi játékok a legkelendőbbek hazánkban. Nem meglepő módon a fiatalabbak inkább az akcióra, a sportra/autóversenyre és a kalandra esküsznek, míg a core gamerek szíve az akció láttán dobog a leghevesebben.

Ti mit gondoltok az elhangzottakról? Hová sorolnátok magatokat az egyes kategóriákban?

Címkék: #lg #kutatás #gamer
Platformok: Android iOS Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)