Hirdetés

Lovaggá ütötték Ian Livingstone-t

|

Rangos kitüntetésben részesült a Kaland Játék Kockázat könyvek kitalálója és írója, illetve a Games Workshop társalapítója, az Eidos egykori kulcsfigurája.

Hirdetés

Újév napján hagyományosan rengeteg elismerést oszt ki az Egyesült Királyság kormánya azzal, hogy a Brit Birodalom Rendjének valamilyen fokozatát ajándékozza azoknak, akik a nemzet előrehaladását segítették. Az idei díjazottak között ott vannak a koronavírus-járvány elleni védekezést vezető szakemberek, a korábbi miniszterelnök Tony Blair, Daniel Craig színész, de a gaming világából is kaptak ketten lovagi fokozatot.

Korábbi kitüntetéseinél magasabb elismerésben részesült Ian Livingstone, aki előző díjait 2006-ban és 2013-ban vehette át. Így a mostani laudáció nem is a Livingstone-t legendává emelő teljesítmények, a Kaland Játék Kockázat szerepjátékos könyvek elindításáért, a Warhammert és sok más asztali stratégiai játékot működtető Games Workshop alapításáért, vagy éppen az Eidos Interactive, és így a Tomb Raider és a Hitman sorozat előlendítéséért jártak.

Hirdetés

Az üzletember manapság is aktív a szigetország játékiparában, például a Hiro Capital részeként indie játékok készítésébe fektet. De ami talán még ennél is fontosabb, a Next-Gen Skills Report egyik szerzője, ami áttekinti, hogy az Egyesült Királyság oktatási rendszere mennyire készíti fel a diákokat arra, hogy sikeresen bejussanak a videojáték-iparba.

A másik gaming-témájú elismerést Paul Durrant kapta, aki szintén olyan programok működtetésében játszik kulcsszerepet, amik a videojáték-ipar potenciális tehetségeit és kezdeti állapotban lévő indie projekteket támogatják.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)