Hirdetés

Mafia III: a fejlesztőknek teljesen elment az eszük

|

A Mafia III olyasmire próbálná meg rávenni a játékosokat, ami még a legdurvább sci-fikben sem volt eddig.

Hirdetés

A Mafia III fejlesztői és a kiadó olyan lépésre szánták el magukat, ami alapjaiban rengethet meg mindent, amit eddig a videojátékok piaca jelentett. Habár a vállalkozás elképesztően grandiózus, a koncepció már kész, csupán a kivitelezésnek kell olyannak lenni, hogy telibe találja a közönséget. És hogy miről is van szó konkrétan? 

A valóságba költözik a Mafia III! 

Mit jelent mindez egészen pontosan? Azt, hogy a valóságban is megélhetjük Lincoln és társai kalandjait, bár ez csupán kimondva ennyire egyszerű, hiszen ahhoz, hogy egyáltalán az alapok stimmeljenek, a világnak, vagy legalábbis New Orleansnak (ahol a Mafia III cselekménye játszódik) újra a hetvenes évek elejére kell változnia. Trapézfarmer, izomautók, mikrofonfrizura, nagy galléros ing, raszizmus, rendőri túlkapás, stb. Amennyiben ez megvan, a vállalkozó kedvű játékosok egy bizonyos mennyiségű összeg megfizetésével részt vesznek egy sorsoláson, ahol kiderül, kinek a bőrébe bújhatnak. Ebben is van természetesen rizikó, mert ha valaki Lincoln szeretne lenni, de történetesen nem színesbőrű, akkor a "játék" megkezdése előtt afroamerikaivá kell válnia. Elvileg van rá megoldás, bár eddig csak egyszer láttuk, és akkor is visszafelé, hiszen Michael Jacksonból vált az évek során fehér férfi. 

Akkor is probléma van, ha valakire férfiként jut a sorsoláson Cassandra szerepe, mert ilyenkor bizony nemváltó műtétnek kell alávetnie magát, ami mindamellett, hogy nem megy gyorsan, rengeteg pénzbe is kerül. Hozzátennénk azonban, hogy a fejlesztők tippje szerint ebben az esetben célszerű magunkról orvos előtt azt állítani, hogy férfi testbe zárt nők vagyunk, és ha ezt elégszer mondjuk, netán felmászunk az Árpád-hídra is, akkor a társadalombiztosító fedezheti a költségeket. 

Újabb buktatója a dolognak, hogy Lincoln egy vietnami veterán, márpedig ahhoz, hogy ez valóban így legyen, sajnos az USA újra háborúba kell, hogy keveredjen az ázsiai országgal, ellenkező esetben a játékra jelentkezők nem tudnak részt venni a konfliktusban, ezáltal pedig megkérdőjeleződne Lincoln szerepének hiteles alakítása. Apropó Lincoln. Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a főszereplő túlélte, hogy golyót repítettek a koponyájába, márpedig ilyen "szerencsés" kimenetele ritkán van egy fejlövésnek, éppen ezért a fejlesztők a valós játék ÁSZF-jében le is írják, hogy nem vállalnak garanciát a problémamentes kivitelezésre, illetve a sérülésből történő maradéktalan felépülésre. De vannak ennél egyszerűbb esetek, mint például az ír alkoholtemető, Thomas Burke karaktere, hiszen ha például a mi tisztelve szeretett Mocsynk nevezne, és a sorsolás neki kedvezne, mindössze annyi lenne a teendője, hogy sietve alkoholistává válik. Mondjuk konkrétan Mocsy esetében ez a feltétel tulajdonképpen már kipipálható, de ez most nem tartozik szorosan a tárgyhoz. 

Mikor van igazán komoly probléma? 

Leginkább akkor, ha valaki például Vito Scaletta szeretne lenni, ám a sorsolás valamelyik Marcani szerepét osztja ki rá, hiszen ilyenkor tudható, hogy ott sajnos a végkifejlet finoman szólva sem végződik önfeledt kacagással. De valamit valamiért, nem igaz? Azok sem járnak túl jól, akik statisztának szerződnek (hozzátesszük, hogy az NPC-embereknek alig kell pénzzel beszállni, sőt, nekik később fizetnek a fejlesztők a szerepért), mert jó esetben csupán járókelők lesznek, és talán nem gázolják el őket, szerencsétlenebb esetben azonban Marcano martalócként végzik, és így bizony mindenképpen villanyoltás a sztori vége. 

Azt hitted, itt nincs mikrotranzakció? Pedig van, és nem is annyira mikro!

Természetesen ezt az egész őrültséget egy pillanatig sem ingyen csinálják a fejlesztők. Egyrészt nem kevesebb, mint 50.000 dollárt, vagy 768 000 eritreai nakfát kell fizetni csak azért, hogy valaki bekerüljön a sorsolásba (NPC-knek mindössze 100 dollár, de ha túlélik, ennek kétszeresét kapják vissza). Ekkor azonban még csupán a játékba kerül be az ember, de nem tudni, hogy kinek a karakterébe bújhat majd. Aki semmiképpen nem szeretne meghalni, az újabb 500 000 dollár, vagy 22 605 000 gambiai dalasi megfizetésével tudja megvásárolni azt, hogy ne negatív szerepbe kerüljön. Ugyanakkor aki biztosra kíván menni, az nem kevesebb mint 5 000 000 dollár  vagy 3,5 milliárd új mozambiki metical átutalása után sorsolás nélkül kapja meg a számára kívánatos karaktert. Ugye mennyire egyszerű?

Fontos tudni, hogy a felszereléseket, járműveket, ruházatot a fejlesztők biztosítják, de akinek van korhű jelmeze, autója, fegyvere, és nem sajnálja ha golyó ütötte lyukak, valamint vér lesz rajta, nyugodtan magával viheti.  Jelentkezni ide kattintva tudtok!  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)