Hirdetés

Egy profi Magic: The Gathering játékos is kiállt a hongkongi tüntetők mellett, mégsem kapott büntetést

|

Nem mindenki intézi ezt úgy, mint ahogy a Blizzard. Lee Shi Tian eltiltás vagy másféle büntetés helyett csak kedves szavakat kapott.

Hirdetés

Valószínűleg mind olvastatok már arról, hogy a Blizzard azonnal kizárta Kína egyik legjobb Hearthstone versenyzőjét, Blitzchungot, amikor a játékos egy élő adás során kifejezte támogatását a hongkongi tüntetések kapcsán. Azóta kicsit megenyhült a Blizzard, de például Twitchen még mindig vígan bannolják a hongkongi tüntetőket támogató chatelőket. Hasonló botrány nemrég az NBA-n is végigsöpört, de a jelek szerint nem mindenki áll be a sorba. A Magic: The Gathering kártyajátékot forgalmazó Wizards of the Coast legalábbis a jelek szerint nem tervez retorziókat egyik profi játékosával szemben, aki ugyancsak megszólalt a tüntetésekkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Lee Shi Tian nemrég ügyes játékával, és meglepetésnek számító vörös paklijával (mostanában a zöld és a kék deckek dominálják a Magic metát) bejutott a Mythic Championship legjobb nyolca játékosa közé. Továbbjutása okán interjút is készítettek vele, a beszélgetésre pedig arcát maszkkal eltakarva érkezett. Ha nem lenne elég egyértelmű, hogy ezzel a hongkongi tüntetőket akarta támogatni, akkor érdemes meghallgatni azt is, hogy mit mondott a profi játékos.

Tian úgy fogalmazott, hogy hazájában, Hongkongban nagyon kemény az élet. A Magic pro azt is hozzátette, hogy remek érzés szabad emberként játszani. Később a Polygonnak Tian elmondta, hogy profi játékosként ezek (vagyis a játékokhoz kapcsolódó interjúk és élő adások) a legjobb lehetőségek arra, hogy kimutassa támogatását Hongkong, a demokrácia és a szólásszabadság irányába. Azt is elárulta, hogy nagyban inspirálta őt Blitzchung felszólalása. És most kapaszkodjatok meg: mindezért semmiféle eltiltást vagy másféle büntetést sem kapott, sőt a riporter végig nagyon kedves volt vele. Így is lehet ezt a helyzetet kezelni, kérem szépen.

A Magic: The Gatheringet gyártó Wizards of the Coast a Hasbro tulajdonában van, az anyacég pedig az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háború hatására jelenleg épp kivezeti a gyártást Kínából, a jövőben Indiában és Vietnámban akarja készíttetni a játékait. Már jövőre azt tervezik, hogy felére csökkentik a Kínában készülő termékeik számát. Az ázsiai országban egyébként hatalmas piaca van a Magic kártyáknak, sőt a legtöbb kiadás kínai nyelven is megjelenik - az angol és a kínai mellett még francia, német, olasz, japán, koreai, portugál, orosz és spanyol verziók léteznek a papíralapú Magic esetében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)