Hirdetés

Magyarok költöztették Viberre a legendás Az országút harcosát

|

A chatbotokkal foglakozó Talk-A-Bot készítette el az egyik leghíresebb Kaland Játék Kockázat könyv, Az országút harcosa adaptációját, ami a Viberen mindenki számára elérhető.

Hirdetés

Ha a '90-es évek elején valaki kiszúrt egy ifjoncot, aki hevesen lapozgatott látszóan teljesen random módon előre és hátra egy kis könyvben, közben pedig minden ujjával próbálta valahogy megjelölni az elhagyott oldalakat, hogy később egy hiba esetén visszatérhessen oda, akkor teljesen biztos lehetett benne az ember, hogy az illető egy Kaland Játék Kockázat könnyvel játszik éppen.

Az eredetileg Fighting Fantasy néven futó könyvsorozatot Ian Livingstone és Steve Jackson indította útjára, hazánkban pedig a Rakéta Könyvkiadó gondozásában jelenhettek meg ezek a lapozgatós könyvek. 

A legtöbb Kaland Játék Kockázat kötet a két szerző kitalált fantasy világában játszódott, de akadt pár sci-fi kivétel is. Ilyen például a nálunk 1989-ben kiadott Az országút harcosa, ami egy Mad Max stílusú környezetbe repítette az olvasót/játékost. A magyar Talk-A-Bot pedig most ezt a nosztalgikus kalandot ültette át a Viberre.

Hirdetés

A Talk-A-Bot alapvetően chatrobotokkal és nagyvállalati belső kommunikációs eszközökkel foglalkozik, a cég alapítója, Kalydi Gergely azonban maga is nagy rajongója volt ezeknek a könyveknek, tőle eredt a chatbotadaptáció ötlete. Kalydi kapcsolatba is lépett Livingstone-nal, a szerző pedig egyből áldását adta a projektre.

"Örömmel látom, hogy a Freeway Fighter új platformon érhető el és a könyv szerteágazó elbeszélési formátuma ezzel új közönség elé kerül. Az egyszerűsített játékmechanika alkalmazásával a Talk-A-Bot lenyűgöző chatbot változatot fejlesztett, miközben megőrizte az interaktív történet izgalmát. Érdemes felkészülni és kipróbálni, új élmény vár mindazokra, akik még nem merültek el a fantázia világában."

- mondta a könyvének chatbot változata kapcsán Ian Livingstone.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az országút harcosa, avagy a Freeway Fighter tehát a Viberen érhető el bárki számára az egész világon, ezzel párhuzamosan pedig egy tematikus matricacsomagot is élesítettek.

Ha anno szerettétek a Kaland Játék Kockázat könyveket akkor azért, ha pedig csak most ismerkedtek ezzel a nosztalgikus csodával, akkor épp azért érdemes tenni vele egy próbát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)