Hirdetés

Már a játékokba is begyűrűzött az amerikai elnökválasztás

|

Joe Biden elnökjelölt csapata készített virtuális kampánylogókat, melyeket a játékosok kitehetnek a kertjükbe a Nintendo játékában.

Hirdetés

A Távol-Keleten már nagy hagyománya van annak, hogy a politikusok beépítik a videojátékokat és a geek-kultúra elemeit a kampányukba, Tajvanon például már cosplayerből is lett polgármester. Nyugaton ennek még sokkal kisebb a kultúrája, azonban most az egyik, amerikai elnökségért induló jelölt megpróbálja megcélozni a játékosokat is.

Hirdetés

Joe Biden és alelnökjelöltje, Kamala Harris a demokrata párt színeiben indulnak az Egyesült Államokban hamarosan lezajló választáson, azonban kampányukban egy igen szokatlan húzással álltak elő; kampánycsapatuk ugyanis azt találta ki, hogy az Animal Crossing: New Horizonshoz készítenek a politikusok neveivel ellátott logókat, melyeket a játékosok utána kitűzhetnek játékon belüli kertjeikbe.

Az USA-ban ennek egyébkén nagy hagyománya van, és jó pár amerikai filmben láthattuk, hogy a szavazók azzal próbálják kifejezni támogatásukat, hogy az általuk választott jelölt logóját kiteszik kertjükbe. Most ugyanerre lehetősége van azoknak is, akik az Nintendo játékán belül is kimutatnák szimpátiájukat, sőt, a kampánycsapat további játékokat is be akar venni. Érdekes módszer, de ha már legalább arra sikerül rávenni a fiatalokat, hogy egyáltalán véleményt nyilvánítsanak vagy tájékozódjanak, megérte ehhez az eszközhöz nyúlni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)