Hirdetés

Máris leverték Final Fantasy XIV új főellenségét, de a világelső csapatot csalással vádolják

|

Miközben a játék legkeményebb csapatai a világelsőségért versengtek, egy japán formáció váratlanul bejelentette győzelmét.

Hirdetés

A Final Fantasy XIV néhány hete kezdte a legfrissebb tartalmi ciklusát, melynek részeként a múlt héten érkezett egy új Ultimate besorolású összecsapás. Az ún. Ultimate-ek során nyolcfős csapatokba szerveződött játékosoknak kell megküzdeniük egy iszonyatosan kemény szörnyeteggel: valahogy úgy képzeljétek el az egészet, mintha egyetlen harcba sűrítettek volna egy Mythic WoW raidet.

A kihívóknak átlagosan 20 percen keresztül, maximális odafigyeléssel és hibátlan játékkal kell állniuk a sarat ellenfelükkel szemben, különben garantáltan elbuknak és (egyes kivételektől eltekintve) kezdhetik az egészet elölről. Az Ultimate harcok a Final Fantasy XIV legkeményebb tartalmai, emiatt nagy figyelem övezi az azok köré épülő, világelsőségért zajló versenyt.

Hirdetés

A legújabb, Omega Ultimate megjelenése óta eltelt egy hétben rengeteg játékos éjt-nappallá téve, élő adásban próbálja legyűrni az új ellenfelet. A hír írásának pillanatában még egyik streamer csapat sem tudta ledönteni Omegát, de a japán UNNAMED_ osztag tegnap éjjel egy screenshottal "bizonyította", hogy sikerült legyűrniük a mechanikus bestiát, és ezzel elvitték a világelsőség címét.

Mivel sem videós, sem másmilyen bizonyítékkal nem szolgáltak, a bejelentést sokan kétkedve fogadták, de a többség azért gratulált nekik, ahogy illik, és tovább is lépett volna, ám egyszer csak előkerült a lenti videó.

Ebben látszik, hogy a csapat egy mod segítségével jóval távolabbról nézte a harcot, mint az lehetséges lenne, ráadásul több más plugint is használtak a csatában. Ez bizony csalásnak számít a Final Fantasy XIV-ben, mert a Blizzarddal ellentétben a Square Enix kifejezetten tiltja a pluginek, modok vagy addonok használatát. A fejlesztőknek megvan a maguk kimondatlan megállapodása a játékosokkal: "amíg nem veritek nagydobra, addig mi sem csörtetjük a kardokat", de ez a megállapodás már megingott egyszer a legutóbbi Ultimate harc körül kialakult dráma után.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A közösség csalóknak kiáltotta ki az UNNAMED_ csapatát, melynek tagja a Final Fantasy XIV felhasználói szabályzatát tekintve valóban azok. Néhány perccel a videó megjelenése után már özönlöttek is a jobbnál-jobb, minőségi mémek:

Az UNNAMED_ gárdájának egyébként rengeteg savazásban volt része, főleg a japán játékosközösségtől. Mivel az ő kultúrájukban nincs helye csalásnak, azonnal rászálltak a játékosokra. A csapat válasza az volt, hogy látva a nyugati játékkultúrát úgy érezték, hogy kénytelenek lesznek segédeszközöket használni, különben nem fognak tudni lépést tartani. Ez a "védekezés" persze semmit sem ért, és srácokat azóta is támadják minden oldalról. Érdekes lesz figyelni, hogy a mostani történések hogyan formálják majd a jövőbeli versenyeket, és hogy Naoki Yoshida, a játék producere reagál-e majd valamit a történtekre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)